Εχει η ιδεολογία μυρωδιά; -Μια έρευνα της Washington Post - iefimerida.gr

Εχει η ιδεολογία μυρωδιά; -Μια έρευνα της Washington Post

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συντηρητικοί και προοδευτικοί δεν μυρίζουν το ίδιο, εξηγεί σε άρθρο της η Washington Post. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Political Science, μας προσελκύει περισσότερο όποιος έχει την ίδια ιδεολογία με εμάς.

Η Rose McDermott, πολιτική αναλύτρια στο Brown University, συγκέντρωσε 146 άτομα, μεταξύ 18 και 40 ετών. Αφού τους ρώτησε ποιές ήταν οι πολιτικές τους προτιμήσεις, έστειλε 10 προοδευτικούς και 11 συντηρητικούς στο σπίτι τους με ένα σαπούνι και ένα σαμπουάν χωρίς άρωμα καθώς και μια γάζα για να βάζουν κάτω από τη μασχάλη τους επί 24 ώρες. Τους απαγόρευσε να πίνουν, να καπνίζουν, να χρησιμοποιούν αποσμητικό, να κοιμηθούν με κάποιον ή με ένα ζώο.


Μια εβδομάδα αργότερα, οι 125 υπόλοιποι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να μυρίσουν τη γάζα και να σημειώσουν ποιος τους ελκύει σε μια κλίμακα από το 1 ως το 5. Τελικά, όσοι είχαν κοντινή ιδεολογία πήραν καλύτερη βαθμολογία από τους άλλους.

Σύμφωνα με τη Washington Post, αυτή η μελέτη επιτρέπει να καταλάβουμε γιατί τα ζευγάρια μοιράζονται συχνά την ίδια ιδεολογία. Από τη μια είναι πιο εύκολο να μεγαλώσεις ένα παιδί με κάποιον που μοιράζεται τις ίδιες ιδέες αλλά επίσης, η μυρωδιά και η ιδεολογική προτίμηση συνδέονται και μεταφέρονται στα παιδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα Washington Post ιδεολογία μυρωδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ