Σε κατ' οίκον περιορισμό ο κολλητός του Πούτιν μεγιστάνας Γιεβτουσένκοφ -Κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος - iefimerida.gr

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο κολλητός του Πούτιν μεγιστάνας Γιεβτουσένκοφ -Κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατ' οίκον περιορισμό, με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τέθηκε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας Βλαντιμίρ Γιεβτουσένκοφ, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές.

Ο κ. Γιεβτουσένκοφ είναι ο επικεφαλής του κολοσσού Sistema, στην οποία ανήκει η εταιρεία πετρελαίου Bashneft, αλλά και η MTS, μεγαλύτερη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία.

Τον Ιούνιο, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ενδιαφερόταν για την εξαγορά της Bashneft. Ένα μήνα αργότερα, δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε την πώληση μετοχών της Bashneft από την Sistema, λόγω έρευνας για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε «λάθος και παράλογους» του ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων πίσω από την έρευνα για τον κ. Γιεβτουσένκοφ. Σε ανακοίνωσή της, η Sistema απέρριψε τις κατηγορίες κατά του κ. Γιεβτουσένκοφ ως «απολύτως αβάσιμες» και δεσμεύτηκε πως θα τις πολεμήσει δικαστικά. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο κ. Γιεβτουσκένκοφ είναι το 15ος πλουσιότερο πρόσωπο στη Ρωσία, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές της Sberbank αναφέρουν πως, «τέτοιου είδους δραματικά γεγονότα, έρχονται ως μέγιστη έκπληξη. Το ρίσκο πλέον για τις εταιρείες του Γιεφτουσένκοφ είναι μεγάλο». Από τη μεριά του ο Τίμοθι Ας, αναλυτής της Standard Bank στο Λονδίνο, επισημαίνει πως τα νέα ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερες δυσκολίες στο ρωσικό επενδυτικό περιβάλλον που ήδη έχει δεχθεί έντονες πιέσεις από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ