Η σπουδαία, πολυβραβευμένη συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ έρχεται στην Αθήνα για μια πρωτότυπη ομιλία - iefimerida.gr

Η σπουδαία, πολυβραβευμένη συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ έρχεται στην Αθήνα για μια πρωτότυπη ομιλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Η σπουδαία, πολυβραβευμένη συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ έρχεται στην Αθήνα για μια πρωτότυπη ομιλία | iefimerida.gr 0
Η σπουδαία, πολυβραβευμένη συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ έρχεται στην Αθήνα για μια πρωτότυπη ομιλία | iefimerida.gr 1

«Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή σε αυτές». Αυτός είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα κάνει στο Μέγαρο Μουσικής η κορυφαία συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ που φτάνει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Τα βιβλία της έχουν λατρευτεί και στην Ελλάδα, έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων και έχουν κατατάξει την Καναδή συγγραφέα στους πιο αγαπημένους των Ελλήνων


Η Μάργκαρετ Άτγουντ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Βόρειο Οντάριο και το Κεμπέκ. Άρχισε να γράφει σε ηλικία πέντε ετών «διδακτικά θεατρικά έργα, ποιήματα, εικονογραφημένες ιστορίες και ένα ημιτελές μυθιστόρημα». Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (Ma) από το Radcliff College. Ταξίδεψε πολύ και άλλαξε διάφορα επαγγέλματα: ταμίας, σερβιτόρα, σύμβουλος κατασκηνώσεων, λέκτορας αγγλικής λογοτεχνίας και τέλος συγγραφέας. Εκτός από καταξιωμένη ποιήτρια, η Μάργκαρετ Άτγουντ είναι σήμερα η διασημότερη πεζογράφος και κριτικός του Καναδά. Έχει γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, ποιήματα, παιδικά βιβλία και δοκίμια. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας, έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία στον Καναδά και το εξωτερικό.

Της έχουν απονεμηθεί τα βραβεία: Premio Mondello (1997), Commonwealth (1987, 1994), Booker (1989, 1996, 2000, 2003, 2005, 2007) και Orange (2001, 2004). «Η φαγώσιμη γυναίκα», το πρώτο της πεζογράφημα, εκδόθηκε το 1969 (κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Γράμματα). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Ανάδυση» το 1972 (Εκδ. Εστία) και «Η διπλή ζωή της Τζόαν Φόστερ» το 1976 (Εκδ. Γράμματα).


Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της:

*«Ακόμα και στις μέρες μας, αντιμετωπίζουμε έναν ισχυρό άντρα σαν γεννημένο ηγέτη και μια ισχυρή γυναίκα σαν ανωμαλία».

*«Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι θεωρούν τη νεότητα ως μια περίοδο ελευθερίας και χαράς. Ίσως επειδή ξέχασαν τη δική τους».

*«Οι Εσκιμώοι έχουν 52 λέξεις για το χιόνι επειδή είναι σημαντικό γι’ αυτούς. Θα ’πρεπε να υπήρχαν άλλες τόσες για την αγάπη».

*«Χρόνια ήθελα να είμαι μεγαλύτερη και τώρα είμαι».

*«Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις ένα μυστικό είναι να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ