Αν το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα για στρατιωτική επέμβαση εναντίον των τζιχαντιστών του Ιράκ, την περασμένη εβδομάδα, θύμιζε κάτι, είναι γιατί πρόκειται πλέον για μια προεδρική παράδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να καταστρέψει ολοσχερώς τους ισλαμιστές του Ιράκ. Νωρίτερα από αυτόν, ο Μπους είχε υποσχεθεί «να αφοπλίσει και να απελευθερώσει» το Ιράκ, ο Κλίντον είχε υποσχεθεί «να προστατεύσει τις ΗΠΑ από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράκ», ενώ ο Μπους ο πρεσβύτερος δήλωνε ότι «σκέπτεται την ειρήνη, όχι τον πόλεμο», ενώ οι βόμβες έπεφταν στο Ιράκ.
![O Ομπάμα είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που εξαγγέλλει επίθεση στο Ιράκ από την τηλεόραση [βίντεο] | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/obama1_25.jpg?itok=2P6t20rq)
Η εφημερίδα Independent βρήκε τα τέσσερα διαγγέλματα και τα παραθέτει στο σάιτ της:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο