Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες]

Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Τα αξιοθέατα της αγάπης -Σημεία του πλανήτη που κρύβουν τραγικές ιστορίες έρωτα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η ιστορία του Ταζ Μαχάλ είναι λίγο- πολύ γνωστή. Ο σάχης γονάτισε δίπλα στη νεκρή σύζυγό του, που έχασε τη ζωή της στον τοκετό και έδωσε στην Μουμτάζ Μαχάλ μία υπόσχεση: δεν θα παντρευόταν ποτέ και θα έχτιζε το σπουδαιότερο μνημείο στον κόσμο, σαν σύμβολο της αιώνιας αγάπης του για εκείνη. Το επιβλητικό κτίριο της Ινδίας όμως, που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο ενός τραγικού έρωτα.

Είναι μεν το πιο γνωστό, αλλά υπάρχουν κι άλλα σημεία του πλανήτη, που κρύβουν πίσω τους ένα μύθο για έναν τραγικό έρωτα. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα επισκέπτεται ο κόσμος. Το Yahoo Travel έψαξε τις ιστορίες κάποιων εξ αυτών.

Giant’s Causeway, βόρεια Ιρλανδία
Οι στήλες βασάλτη που βρίσκονται εκεί υποτίθεται πως είναι το μονοπάτι που είχε φτιάξει ο μυθικός γίγαντας Φιν ΜακΚουλ. Είχε ερωτευτεί μία γυναίκα στο σκωτσέτζικο νησί Στάφα και δημιούργησε αυτό το δρόμο για να μπορεί να την επισκέπεται. Το περίεργο είναι πως και το νησί έχει ακριβώς τον ίδιο γεωλογικό σχηματισμό.


Vatuvula Peak, Φίτζι
Στην αρχαιότητα, τρεις παρθένες ερωτεύτηκαν τρεις πολεμιστές. Τα ζευγάρια αγκαλιάστηκαν και έπεσαν στο ηφαίστειο, ως θυσία για να σβήσουν τη φωτιά του. Οι εραστές έγιναν βράχοι και από τότε το ηφαίστειο είναι ανενεργό.


Flowerpot Island, Οντάριο, Καναδάς
Λέγεται ότι όποιος έφτασε στις ακτές του, εξαφανίστηκε. Αυτό συνέβη και σε δύο εραστές, το «Λαμπερό Ουράνιο Τόξο» και το «Χοροπηδηχτό ελάφι». Ηταν παιδιά δύο φυλών που ήταν σε πόλεμο μεταξύ τους, οπότε ο έρωτάς τους ήταν απαγορευμένος. Για αυτό το έσκασαν μία νύχτα, ενώ τους κυνηγούσαν οι αδελφοί της κοπέλας. Μόλις έφτασαν στο νησί, οι διώκτες τους τους φώναξαν να σταματήσουν. Ηταν τόσο αποφασισμένοι όμως, που πάτησαν στις ακτές τους και μετατράπηκαν σε τεράστιους βράχους στην παραλία.


Chocolate Hills, Φιλιππίνες
Ο νεαρός γίγαντας Αρόγκο ερωτεύτηκε μία θνητή, την Αλόγια. Οταν εκείνη πέθανε, ο γίγαντας ήταν τόσο θλιμμένος, που τα δάκρυά του μετατράπηκαν σε λόφους, ένα αιώνιο μνημείο για την αγαπημένη του.


Iguazu Falls, Αργεντινή και Βραζιλία
Δύο Ινδιάνοι, η Ναΐπι και ο Καρόμπα ερωτεύτηκαν και το έσκασαν από το χωριό τους με ένα κανό. Ομως, ο θεός του δάσους που επίσης είχε ερωτευτεί την Ναΐπι τους αντιλήφθηκε και έγινε έξαλλος. Αμέσως «έκοψε» τη γη κάτω από τον ποταμό. Η κοπέλα έπεσε από τον καταρράκτη που μόλις είχε δημιουργηθεί και μετατράπηκε σε βράχο, ενώ το αγόρι καταράστηκε να είναι δέντρο που βλέπει από μακριά το βράχο.


Singing Sands Beach, Μίσιγκαν
Ενα ανατριχιαστικό τραγούδι μίας Αμερικανίδας ακούγεται από την άμμο. Λέγεται ότι το τραγουδά μία γυναίκα που έχασε τον αγαπημένο της στη λίμνη και οι επισκέπτες που στέκονται στην ακτή και χτυπούν με την παλάμη τους στην άμμο την «ακούνε» να τον φωνάζει, περιμένοντας την επιστροφή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Ταζ Μαχάλ αξιοθέατα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ