Αναζητούν λύση για τα λάθη στα μηχανογραφικά - iefimerida.gr

Αναζητούν λύση για τα λάθη στα μηχανογραφικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα με τα μηχανογραφικά δελτία των μαθητών που δεν είχαν οριστικοποιηθεί και η αγωνία των εκατοντάδων υποψηφίων που έκαναν λάθος έχει φτάσει στο κόκκινο. Το αποτέλεσμα -μέχρι στιγμής- είναι να μην εισάγονται σε κανένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης, μαθητές που είναι αριστούχοι!

Μετά την αποκάλυψη του θέματος, το υπουργείο Παιδείας επεσήμανε ότι οι περιπτώσεις αυτών των υποψηφίων θα εξεταστούν από πολλές απόψεις, καθώς εγείρονται νομικά ζητήματα. "Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εξετάζουν το θέμα με τα μη επικυρωμένα μηχανογραφικά", δήλωσε χθες, μιλώντας στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαΐδης, και πρόσθεσε: "Επειδή είναι η πρώτη φορά λειτουργίας του συστήματος, το θέμα θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες και τους νομικούς του υπουργείου και θα υπάρξει το συντομότερο δυνατό απάντηση".

Γονείς και μαθητές, πάντως, οι οποίοι από ενδεχόμενη αβλεψία τους βλέπουν να αχρηστεύονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, ζητούν να βρεθεί μία "φόρμουλα" ώστε να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε τμήματα ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν αλλά και τη σειρά προτίμησης που είχε δηλωθεί στο πρόχειρο μηχανογραφικό.

Το υπουργείο Παιδείας μέχρι χθες δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τι θα γίνει με τους εκατοντάδες υποψηφίους που -ουσιαστικά- δεν επικύρωσαν το μηχανογραφικό.

Το θέμα, πάντως, με τη μη οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων είχε αποκαλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας στις αρχές Αυγούστου, καθώς τότε μιλούσαν για 1.162 άτομα τα οποία είχαν υποβάλει μόνο το πρόχειρο μηχανογραφικό. Στελέχη του υπουργείου, ωστόσο, επεσήμαναν ότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τους υποψηφίους για τη σωστή κατάθεση του μηχανογραφικού η οποία έγινε φέτος ηλεκτρονικά.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ