Τα πιο περίεργα θεματικά πάρκα -Ανακρίσεις σοβιετικού τύπου, το Αγαλμα της Ελευθερίας γυμνό κι άλλα παράξενα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πιο περίεργα θεματικά πάρκα -Ανακρίσεις σοβιετικού τύπου, το Αγαλμα της Ελευθερίας γυμνό κι άλλα παράξενα [εικόνες]

Τα πιο περίεργα θεματικά πάρκα -Ανακρίσεις σοβιετικού τύπου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηρωες της Disney, τρενάκια, σκηνικά από επιτυχημένες ταινίες... κάπως έτσι είναι τα συνηθισμένα θεματικά πάρκα. Υπάρχουν όμως και κάποια πιο περίεργα. Εκεί όπου μπορεί κανείς να περάσει από σοβιετική ανάκριση, να σκαρφαλώσει σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ή να δει ένα διαφορετικό Αγαλμα της Ελευθερίας.

Για εκείνους που αντιλαμβάνονται αλλιώς τη διασκέδαση, αυτά είναι μερικά από τα πιο παράξενα θεματικά πάρκα του κόσμου:

1. Wunderland Kalkar, Γερμανία

Το 1973 άρχισε να κατασκευάζεται ένα πυρηνικό εργοστάσιο έξω από το Ντίσελντορφ, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε, εξαιτίας προβλημάτων και διαμαρτυριών. Μετά από την τραγωδία του Τσέρνομπιλ, το πλάνο εγκαταλείφθηκε. Οταν η έκταση πουλήθηκε, το 1991, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας αποφάσισε να τη μετατρέψει σε θεματικό πάρκο, που μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί ως τοίχο αναρρίχησης τον πύργο του εργοστασίου.

2. Išgyvenimo Drama, Λιθουανία

Αν κάποιος αναρωτιέται πόσο καλά θα τα κατάφερνε σε μία σοβιετικού τύπου στρατιωτική φυλακή, εκεί έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει. Οι επισκέπτες υποχρεώνονται να παραδώσουν όλα τα υπάρχοντά τους, φορούν σοβιετικές στολές, μάσκες αερίων και μαθαίνουν το σοβιετικό ύμνο. Περνούν εξετάσεις, βιώνουν την εμπειρία μίας ανάκρισης από εργαζόμενους που παλιά ήταν στο σοβιετικό στρατό και στο τέλος του δίνουν ένα σφηνάκι βότκα για να συνέλθουν.

3. Shijingshan Amusement Park, Πεκίνο

Εκεί όλα μοιάζουν γνώριμα, αλλά λίγο διαφορετικά. Τα κάστρα και οι χαρακτήρες που κυκλοφορούν ανάμεσά τους θυμίζουν σε βαθμό... παρεξήγησης, τον Μίκι, τον Σρέκ ή τον Ντόναλντ Ντακ, αφού ο χώρος απλά αποτελεί αντίγραφο της Disneyland. Αλλωστε, όπως είναι το σλόγκαν αυτού του πάρκου, «Η Disney είναι πολύ μακριά, οπότε ελάτε στο Shijingshan». Εννοείται πως οι ιδιοκτήτες έχουν δεχτεί αμέτρητες μηνύσεις, αλλά η επιχείρηση λειτουργεί ακόμη.

4. World Joyland, Κίνα

Ο «παράδεισος» για όσους λατρεύουν τα video game. Πρόκειται πάλι για «αντιγραφή», αλλά αυτή τη φορά βάζει τους επισκέπτες σε σκηνικά όπως εκείνα του World of Warcraft.

5. Love Land, Νότια Κορέα

Το νησί Jeju ήταν ανέκαθεν προορισμός για τους νιόπαντρους στη χώρα. Από το 2004 άνοιξε εκεί το συγκεκριμένο πάρκο, όπου αγάλματα, ταινίες που προβάλλονται και διαδραστικές εκθέσεις έχουν ένα αντικείμενο: τη σεξουαλική δραστηριότητα. Εννοείται πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους ενήλικες.

6. Ferrari World, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εκεί βρίσκεται το πιο γρήγορο roller coaster στον κόσμο, το Formula Rossa, ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο κλειστού χώρου, καταλαμβάνοντας δύο εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Και βέβαια τα πάντα εκεί μέσα έχουν να κάνουν με τη Ferrari και την ταχύτητα.

7. Parque Jaime Duque, Κολομβία

Αν κάποιος- για τους δικούς του λόγους- θέλει να δει τη γυμνή εκδοχή διάσημων αγαλμάτων, τότε πρέπει να το επισκεφθεί. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένα διαφορετικό Αγαλμα της Ελευθερίας, καθώς είναι άνδρας και σε γυμνή εκδοχή. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα 700 που βρίσκονται εκεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις θεματικά πάρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ