Ο Μίκι νίκησε τον Μικελάντζελο: Τα θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊ ξεπέρασαν σε επισκέπτες το Λούβρο

Τα θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊ βάζουν τα γυαλιά στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Θεματικής Ψυχαγωγίας, ξεπέρασαν σε επισκεψιμότητα ακόμα και το Λούβρο.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, το 2013, το Λούβρο είχε συνολικά 9.300.000 επισκέπτες, οι οποίοι πλήρωσαν 12 ευρώ για να θαυμάσουν από κοντά την Μόνα Λίζα, όμως στον αντίποδα, το πάρκο της Ντίσνεϊ στη Φλόριντα, είχε το ίδιο διάστημα, 18.600.000 επισκέπτες, δηλαδή τους διπλάσιους.

Τα Μουσεία που σημείωσαν ρεκόρ επισκεψιμότητας το 2013 ήταν το Λούβρο με 9.300.000 επισκέπτες, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον, με 8.000.000 επισκέπτες, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης με 6.300.000 επισκέπτες και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Ωστόσο κανένα από αυτά δεν είναι στην πρώτη 10αδα των χώρων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αφού πρώτη έρχεται η Ντίσνεϊλαντ στη Φλόριντα, ενώ και τις επόμενες επτά θέσεις τις καταλαμβάνουν θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊ. Ενατο έρχεται το πάρκο της Universal στην Οσάκα της Ιαπωνίας και τελευταίο ένα μικρότερο πάρκο της Ντίσνεϊ στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ