Ιέρεια της μόδας μόλις 13 ετών: Η ιδιοφυής έφηβη που έκλεψε την παράσταση στη Νέα Υόρκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιέρεια της μόδας μόλις 13 ετών: Η ιδιοφυής έφηβη που έκλεψε την παράσταση στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

Εφηβη αυτοδίδακτη σχεδιάστρια ρούχων έκλεψε την παράσταση στην Εβδομάδα Μόδας [ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική της συλλογή ρούχων στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Ιζαμπέλα Ρόουζ Τέιλορ, μια 13χρονη από το Τέξας.

Η Ιζαμπέλα είναι ιδιοφυΐα, καθώς είναι μέλος της Mensa στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι με ιδιαίτερα υψηλό IQ, αλλά και επαγγελματίας σχεδιάστρια ρούχων. Είναι αυτοδίδακτη, μια και έμαθε μόνη της να σχεδιάζει και να ράβει ρούχα και έχει τη δική της σειρά στο Nordstrom.

Η ίδια περιγράφει τα ρούχα που έχει σχεδιάσει ως «hippie-grunge, αλλά θηλυκά». Τα περισσότερα κομμάτια είναι οικονομικά, καθώς κοστίζουν μόλις 20 δολάρια, ενώ γενικότερα τα ρούχα της δεν ξεπερνούν τα 100 δολάρια σε κόστος και απευθύνονται σε μοντέρνα κορίτσια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Business Insider, δήλωσε: «Αρχισα να ζωγραφίζω από πολύ νωρίς και ήταν ακριβώς αυτό το πάθος μου για τη ζωγραφική και το σχέδιο μόδας που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη δημιουργία σειράς ρούχων. Ήμουν πάντα ερωτευμένη με τη μόδα και πριν 5 χρόνια την ώρα που έψαχνα κάποιες μεικτές τεχνικές για ένα έργο τέχνης που έφτιαχνα, αποφάσισα να μάθω να ράβω. Η μητέρα μου με έγραψε σε μια σχολή ραπτικής κι από τότε βρήκα τον σκοπό της ζωής μου: ράψιμο και σχέδιο. Αρχισα αμέσως να ράβω ρούχα για μένα. Κάποιες φίλες μου όταν με είδαν να τα φοράω, τους άρεσαν και έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να τα πουλάω και να ανοίξω επιχείρηση».

Τα σχέδια της τα εμπνέεται από τις ζωγραφιές της, δουλεύει δύο με τρεις ώρες την ημέρα και στο μέλλον θέλει να αρχίσει να φτιάχνει και αξεσουάρ.

Ιέρεια της μόδας μόλις 13 ετών: Η ιδιοφυής έφηβη που έκλεψε την παράσταση στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ιέρεια της μόδας μόλις 13 ετών: Η ιδιοφυής έφηβη που έκλεψε την παράσταση στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ιέρεια της μόδας μόλις 13 ετών: Η ιδιοφυής έφηβη που έκλεψε την παράσταση στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η 13χρονη Ιζαμπέλα αμέσως μετά την παρουσίαση των ρούχων της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ