Αγριος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ - Τα «καρφιά» Χρυσοχοΐδη κατά Βενιζέλου ότι εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ και τα «γαλλικά» της Τόνιας Αντωνίου - iefimerida.gr

Αγριος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ - Τα «καρφιά» Χρυσοχοΐδη κατά Βενιζέλου ότι εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ και τα «γαλλικά» της Τόνιας Αντωνίου

hrysohoidis-BENIZELOS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριος καβγάς ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άσκησε σκληρή κριτική για τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη και απείλησε να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι θεσμικό ατόπημα, ενώ εξαπέλυσε βέλη και κατά του τρόπου λειτουργίας του κόμματος λέγοντας ότι δεν υπάρχει κόμμα και ότι δεν βρίσκει κανέναν θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή για να μιλήσει.

«Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Ειμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος μεταφέρει πληροφορίες ότι έχουν ήδη βρεθεί 190 βουλευτές για την προεδρική εκλογή".

Τα «καρφιά» του υπουργού Μεταφορών προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση τόσο του κ. Βενιζέλου, όσο και του Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Τόνιας Αντωνίου.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;», φέρεται να του είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στο ίδιο κλίμα και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος φέρεται να του είπε: «Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ήσουν 25 χρόνια μέσα σ'όλα, υπήρξες υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και η Τόνια Αντωνίου η οποία εκνευρισμένη απευθύνθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας:

«Συμφωνώ με όσα λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την προεδρική εκλογή. Αλλά, Μιχάλη, όταν ένας υπουργός εφαρμόζει πολιτικές πρέπει να τις συζητάμε στα όργανα. Γιατί με τα διόδια που έβαλες γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!».

Αρχικά κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Τόνια Αντωνίου είπε στον κ. Χρυσοχοίδη "μας γ@μη@@ς με τα διόδια!" αλλά όλες οι πλευρές την διαψεύδουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντεπετέθη στην Τόνια Αντωνίου κατηγορώντας την ότι «κι εσύ με αποκαλείς ανεπιθύμητο στην περιοχή, μαζί με τον Νίκο Σταυρογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη» και πρόσθεσε:

"Εσύ, Τόνια, υπερασπιζόσουν τα διόδια που έβαλε ο Σουφλιάς"

«Εσύ», είπε στην κυρία Αντωνίου ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ψήφισες τα έργα και αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει κανείς στη Λαμία διόδια διότι όλοι οι κάτοικοι έχουν κάρτες ελεύθερης διέλευσης».

Και συνέχισε ο υπουργός Μεταφορών απευθυνόμενος στην πρώην βουλευτή Φθιώτιδας: «Τολμάς να μου λες ότι έβαλα δυσβάστακτα διόδια όταν εσυ στη Βουλή ψήφισες τις συμβάσεις παραχώρησης που προβλέπουν τις αυξήσεις;»;

Προεδρική εκλογή

Το θέμα της προεδρικής εκλογής ήταν ωστόσο στον πυρήνα της συζήτησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε "παλεύουμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν είμαστε αφελείς, ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο" .

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση, οι κκ. Μωραϊτης, Σκανδαλίδης, Σαχινίδης, Πρωτόπαπας, Χρηστίδης, Ανδρουλάκης, Καρύδης, Κουτρουμάνης και η Τόνια Αντωνίου από το Πολιτικό Συμβούλιο.

H επίθεση Χρυσοχοΐδη και η έκρηξη Βενιζέλου

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε τέσσερα θέματα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκαλώντας σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

1. Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. "Οσο συνεχίζεται η συζήτηση για 180, 120 και 190 βουλευτές, ευτελίζεται το πολιτικό σύστημα και το μόνο που κάνουμε είναι να στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή. Δεν έρχονται επενδύσεις στη χώρα λόγω της ενδεχόμενης πολιτικής αστάθειας. Θα συνεχίσουμε αυτό το παιχνίδι; Εγώ δεν είμαι ούτε στους 180 ούτε στους 190, εμένα μη με υπολογίζεται σε αυτούς, όσο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει θέση".

Εδώ παρενέβη σε έντονο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: "Επενδύσεις, τι επενδύσεις; Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν βλέπετε τι γίνεται με το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχουν γίνει τα stress test των τραπεζών. Εξάλλου εσύ είσαι υπουργός, εσύ να δεις τι γίνεται με τις επενδύσεις στον τομέα σου" είπε σε έντονο ύφος στον κ. Χρυσοχοίδη.

"Οι δικές μου επενδύσεις στο Υπουργείο είναι overbooked" απάντησε ο υπουργός Μεταφορών και αναφέρθηκε και στην πολιτική του για τα φθηνά εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς.

"Παραιτούμαι τώρα"

Ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε τότε ότι δεν ειδοποίησε το κόμμα για την πολιτική στα εισιτήρια με τον κ. Χρυσοχοΐδη να απαντά ότι έστειλε σημείωμα στο ΠΑΣΟΚ αλλά κανείς δεν το έλαβε υπόψιν γιατί δεν υπάρχει κόμμα και όργανα.

"Είσαι υπουργός μη μιλάς έτσι!" ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος.

"Αν θες, παραιτούμαι τώρα. Θα μιλάω για τα θέματα που πρέπει" ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

2. Το κράτος δικαίου και η φορολογία

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης ότι "αν το ΠΑΣΟΚ δεν απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα του κράτους δικαίου σε σχέση με τα φορολογικά βάρη, κανείς δεν πρόκειται να μας ακούσει ό,τι κι αν λέμε".

Aς σημειωθεί ότι προ τριημέρου ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε κάνει το εξής tweet σχετικά με τη φορολογική δικαιοσύνη:

"Να φορολογηθούν οι 6.500 οffshore που καλύπτουν τεράστια ακίνητα." και το tweet αυτό το δημοσιοποίησε ο διευθυντής του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, δείχνοντας ότι συμφωνεί με την πρόταση.

3. Ο Τσίπρας και η εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης

Ο Υπουργός Μεταφορών διεφώνησε με την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να κάνει προσυνεδριακή εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή στο Κάραβελ, την ώρα που θα μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ.

"Το ΠΑΣΟΚ έχει θεσμική μνήμη και βάθος στο να τηρεί μια ιστορικά παραδεδεγμένη τάξη. Η δεύτερη Κυριακή της ΔΕΘ είθισται να είναι αφιερωμένη στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τι νόημα έχει να κάνουμε εκδήλωση την Κυριακή; Δεν είναι ώρα για θεσμικές απρέπειες" είπε.

4. Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά επεσήμανε:

"Για να υπάρξει Δημοκρατική Παράταξη πρέπει πρώτα να υπάρξουμε εμείς, το κόμμα και τα όργανα. Σήμερα το κόμμα δεν υπάρχει. Ποιός θα δώσει τη μάχη χωρίς συντεταγμένα όργανα;

Εμείς δεν είμαστε σύμβουλοι του προέδρου, είμαστε στελέχη. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει portable κόμμα, φορητό κόμμα, όπου πάει ο πρόεδρος πάει και το ΠΑΣΟΚ" είπε προκαλώντας και πάλι την έκρηξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και αιχμές εκ μέρους του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

H Φώφη Γεννηματά εγκωμιαστική για τον Βενιζέλο

Αίσθηση προκάλεσε στους παρισταμένους ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν τόσο εγκωμιαστική για τον κ. Βενιζέλο και δεν έθεσε κανένα θέμα πολιτικής.

"Πρόεδρε ήσουν πολύ καλός στην ΔΕΘ, παρακολουθήσαμε την ομιλία σου με μεγάλο ενδιαφέρον" του είπε, ενώ επεσήμανε ότι οι κινήσεις του κ. Βενιζέλου για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι στο σωστό δρόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ