Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Το Ποτάμι θέλει νέο εκλογικό νόμο και νόμο για ευθύνη υπουργών - iefimerida.gr

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Το Ποτάμι θέλει νέο εκλογικό νόμο και νόμο για ευθύνη υπουργών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άλλη μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε σε όλους τους τόνους πως το Ποτάμι δεν είναι ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα που επιθυμεί να κυβερνήσει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίας, αλλά με προϋποθέσεις.

«Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με αυτούς που πρέπει και με αυτούς που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Μας ενδιαφέρει όμως αυτοί που θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις να μην είναι ακροδεξιοί και από την άλλη να μην αντιευρωπαϊστές. Πρέπει να επιλέξουμε τους καλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος και ένας νέος εκλογικός νόμος θα πρέπει να αποτελέσουν την προτεραιότητα της σημερινής βουλής.

«Η σημερινή βουλή πρέπει να αποφασίσει για δύο σημαντικά πράγματα. Πρέπει να αποφασίσει για ένα νέο εκλογικό νόμο και για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι μεθεπόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνουν με αναλογικό σύστημα. Είμαι υπερ αυτό που αποκαλείται "γερμανικό εκλογικό σύστημα" Επίσης πρέπει να αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Να αλλάξει ο νόμος για την ευθύνη υπουργών. Δεν θα πρέπει να υπάρχει βουλευτική ασυλία. Να αποφασίζουν οι δικαστές αν θα διώκεται ή όχι ένας υπουργός»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ