Το εγχειρίδιο του εργένη: Ετσι μαγειρεύεται το αβγό - Σε πόσα λεπτά γίνεται τέλειο [gif] - iefimerida.gr

Το εγχειρίδιο του εργένη: Ετσι μαγειρεύεται το αβγό - Σε πόσα λεπτά γίνεται τέλειο [gif]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο κι αν μοιάζει εύκολο το βράσιμο ή το μαγείρεμα ενός αυγού πολλές φορές, η εύκολη λύση της ετοιμασίας ενός γρήγορου γεύματος αυγών με πατάτες μπορεί να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία.

Αυγά βραστά

Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και πολλοί αρχάριοι με την κουζίνα δεν το πετυχαίνουν πάντα...

Πρώτος και κύριος κανόνας για να έχετε το τέλειο βραστό αυγό είναι να το έχετε βγάλει από το ψυγείο πριν από την ώρα παρασκευής του, και να έχει πάρει ήδη τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μην σπάσουν τα τσόφλια κατά το μαγείρεμα από τη δυνατή αλλαγή θερμοκρασίας από το ψυγείο στο ζεστό νερό. Επίσης, καλό θα ήταν να μην βάλετε κατευθείαν τα αυγά με το νερό. Περιμένετε λίγο να ζεσταθεί το νερό και μετά να βάλετε μέσα τα αυγά.

Οσο για τον χρόνο παρασκευής ενός βραστού αυγού, αυτό εξαρτάται από το πώς εσείς οι ίδιοι προτιμάτε να τρώτε τον κρόκο. Από μελάτος μέχρι πολύ σφιχτός. Οσο περισσότερο βράσετε το αυγό, τόσο πιο σφιχτός γίνεται ο κρόκος. Βέβαια υπάρχουν και διαβαθμίσεις από το μελάτο στο σφιχτό. Πάντως τα τρία λεπτά βρασίματος είναι τα ιδανικά για ένα μέτριο αυγό ώστε αυτό να γίνει μελάτο, ενώ τα 13 λεπτά θα δώσουν τον τέλειο σφιχτό κρόκο.

Οι διαβαθμίσεις:

Αυγά ποσέ

Και μπορεί στην Ελλάδα το αυγό να το προτιμάμε βραστό ή τηγανητό, το πολύ ομελέτα, στο εξωτερικό λατρεύουν να το τρώνε «μαγειρευτό», γαλλιστί ποσέ. Τα αυγά ποσέ παρασκευάζονται μέσα σε νερό χωρίς το τσόφλι και μαγειρεύονται για τρία λεπτά. Το μυστικό είναι όταν αυτά έχουν πάρει τη θερμοκρασία δωματίου, να τα ζεστάνουμε σε λίγο νερό και πριν τη βράση να τα βγάλουμε, να σπάσουμε τα τσόφλια και μετά να τα ρίξουμε σε άλλη κατσαρολίτσα ή γαλατιέρα και να περιμένουμε να μαγειρευτούν για τρία λεπτά. Ετσι γίνεται και ελαφρύ και ο κρόκος κρατά αυτή την υγρή μελάτη του μορφή, χωρίς τα ασπράδια να σκληραίνουν και να «διαχωρίζονται» από τον κρόκο όπως στα τηγανιτά αυγά.

Η τελική μορφή μοιάζει να είναι σαν ένα πηγμένο γάλα έτοιμο να μεταμορφωθεί σε τυρί, ωστόσο είναι πεντανόστιμο και αποτελεί το τέλειο πρωινό,αλλά και συνοδευτικό για σαλάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ