Δώστε πίσω τα ακίνητα των οθωμανικών ιδρυμάτων, λένε οι Τούρκοι - iefimerida.gr

Δώστε πίσω τα ακίνητα των οθωμανικών ιδρυμάτων, λένε οι Τούρκοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κράτησε πολύ η ικανοποίηση από την αλλαγή στάσης της Τουρκίας στο θέμα της επιστροφής της ακίνητης περιουσίας της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα, αφού ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέντ Νταβούτογλου, ζητά ευθέως να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα, δηλαδή να επιστρέψει «τα ακίνητα των ιδρυμάτων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας» στους Τούρκους που ζουν στη χώρα μας.

«Ελπίζουμε πως αυτά τα σημαντικά βήματα θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τις άλλες χώρες. Θα αποτελούσε ωραίο παράδειγμα η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων που πέρασαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ειδικότερα στα Βαλκάνια με πρώτη την Ελλάδα, στους εκεί ομογενείς μας που είναι υπήκοοί τους», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ