EuObserver: Γιατί ο Γιούνκερ επέλεξε Ελληνα εκπρόσωπο Τύπου -Ο συμβολισμός και το σχέδιό του - iefimerida.gr

EuObserver: Γιατί ο Γιούνκερ επέλεξε Ελληνα εκπρόσωπο Τύπου -Ο συμβολισμός και το σχέδιό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς και με αρκετή δόση σημειολογίας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέλεξε τον Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Κομισιόν. Μια απόφαση που μπορεί στην Ελλάδα να πέρασε στα ψιλά, αλλά στις Βρυξέλλες έκανε αίσθηση.

Ο κ. Γιούνκερ παραδέχθηκε πως «έκαναν αρκετές αλλαγές στους εκπροσώπους Τύπου. Ήθελα να ταρακουνήσω λίγο τα πράγματα». Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα συνεπικουρείται στον έργο του από την Νατάσα Μπερτρό και την Μίνα Αντρέεβα που ήταν μέλη της ομάδας της Επιτρόπου από το Λουξεμβούργο, Βίβιαν Ρέντινγκ

Πριν από τις ευρωεκλογές ο Γερμανός Μάρτιν Σελμάγιερ ανέλαβε τη διεύθυνση της προεκλογικής εκστρατείας του Γιούνκερ και η Μπερτρό πέρασε στη θέση του εκπροσώπου Τύπου μαζί με την Αντρέεβα. Τώρα μπαίνει στην ομάδα και ο Μαργαρίτης Σχοινάς που όπως σημειώνει το euObserver δεν έχει αναλάβει ποτέ ξανά αντίστοιχη θέση, αλλά είναι αρκετά έμπειρος σε ευρωπαϊκά θέματα, ενώ μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Εναρμονισμένος με την πολιτική του συμβολισμού, ο Γιούνκερ, όπως αναφέρει το άρθρο, θέλησε να περάσει προς τα έξω ότι ένας Έλληνας και ένας Γερμανός μπορούν να συνεργαστούν με αγαστή σύμπνοια ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του.

Παράλληλα ο Γιούνκερ ζήτησε από τους νέους Επιτρόπους να επικοινωνούν τις πολιτικές τους, κάτι που σημαίνει ότι προτίθεται να μειώσει δραστικά τα άτομα που εργάζονται ως εκπρόσωποι Τύπου. Οι επικριτές του αναφέρουν, πάντως, πως αυτή η απόφαση δίνει υπερεξουσίες στο δεξί του χέρι, τον Γερμανό Σελμάγιερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ