Στους Λειψούς ο Λοβέρδος για τον αγιασμό: Επαιξε μπάσκετ με τα παιδιά [εικόνες]

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μήνυμά του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους από τους Λειψούς όπου παραβρέθηκε για να παραστεί στον αγιασμό.

Επεσήμανε πως όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

Από το νησί των Δωδεκανήσων έκανε αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά. «Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε.

Εξάλλου, στο μήνυμά του ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι η εκπαίδευση, η μόρφωση και η παιδεία πρέπει να αποτελούν τα εφόδια όλων των μαθητών. Τόνισε επίσης ότι στο ρόλο του σχολείου η Πολιτεία εντάσσει και τη σωστή διατροφή και την άθληση, την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και γενικά όλες τις δράσεις που διαμορφώνουν έναν δημοκρατικό πολίτη, υπεύθυνο και σωματικώς υγιή.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, ενώ στο τέλος έπαιξε μπάσκετ και με τους μαθητές.

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι: «τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας».

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι τα κενά θα είναι περί τις 1.000 θέσεις, αριθμός κατά πολύ μικρότερος από τις 12.000 που εκτίμησαν την Τετάρτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). «Τη Δευτέρα θα ξέρουμε πόσα είναι τα κενά των εκπαιδευτικών για να προχωρήσουμε στην κάλυψή τους» τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παραβρέθηκε στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά στο Αγαθονήσι στο πλαίσιο της περιοδείας σε ακριτικά νησιά στα Δωδεκάνησα προκειμένου να επισκεφθεί σχολικές μονάδες και να παραστεί στους αγιασμούς κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Παράλληλα, υποσχέθηκε σε μαθητή τη μετάθεση δασκάλας παράλληλης στήριξης.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ