Πέντε διάσημοι άνθρωποι οι οποίοι κόντεψαν να πεθάνουν πριν αλλάξουν τον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε διάσημοι άνθρωποι οι οποίοι κόντεψαν να πεθάνουν πριν αλλάξουν τον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μερικούς από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που γνωρίζουμε; Σίγουρα διαφορετικός.

Η υποθετική αυτή ερώτηση όμως, θα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα, καθώς παρακάτω παρουσιάζεται μία λίστα με πέντε διάσημους ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στον θάνατο πριν προλάβουν να αλλάξουν -με τον δικό του τρόπο ο καθένας- τον κόσμο.

  • Gene Roddenberry

Ο δημιουργός του Star Trek και «πατέρας» της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας δεν θα ήταν σχεδόν τίποτα από αυτά τα δύο λόγω ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Ενώ επέστρεφε από την Καλκούτα, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε παρουσίασε βλάβη και «έχασε» δύο κινητήρες, έπιασε φωτιά και κατέπεσε στην έρημο της Συρίας. Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά σε μία στρατιωτική βάση και αμέσως οι στρατιώτες έσπευσαν να βοηθήσουν. Ετσι, τόσο ο Roddenberry όσο και όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροσκάφους κατάφεραν να διασωθούν.

  • Martin Scorsese

Αναμφίβολα ο Scorsese είναι ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες που έζησε ποτέ. Ωστόσο, το 1978, ο σκηνοθέτης ανέπτυξε έναν σχεδόν θανατηφόρο εθισμό στην κοκαΐνη. Ο Robert de Niro ανέλαβε δράση και τον βοήθησε να απεξαρτηθεί.

  • Clint Eastwood

Το 1950 ο Eastwood αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο των αποσκευών ενός αεροσκάφους προκειμένου να πάει να συναντήσει μία γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος. Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της πτήσης, η πόρτα άνοιξε και ο ηθοποιός παραλίγο να πετάξει... Εκείνη ακριβώς την στιγμή, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στον ωκεανό και ο Κλιντ πετάχτηκε στην θάλασσα. Δεν του απέμεινε καμιά επιλογή, άρχισε να κολυμπάει μανιωδώς προς την ακτή.

  • Fyodor Dostoyevsky

O Dostoyevsky ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έζησαν ποτέ. Το 1849 ήταν μέλος της ομάδας που προσπαθεί να επιφέρει μια επανάσταση και να καθαιρέσει τον Τσάρο. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο. Όπως την ώρα που τον είχαν στο απόσπασμα, δόθηκε εντολή να μην γίνει κάτι τέτοιο.

  • George Orwell

Πάντοτε ιδεαλιστής, ο Orwell αποφάσισε να πολεμήσει κατά των φασιστών όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στην Ισπανία. Παρόλα αυτά ο συγγραφέας του Animal Farm το 1984 παραλίγο να σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ελεύθερος σκοπευτής τον πυροβόλησε στον λαιμό, όμως κατάφερε να σωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θάνατος ιστορίες διάσημοι άνθρωποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ