Vogue: Γιατί ο κόσμος έχει κατακλυστεί από στρουμπουλά οπίσθια [εικόνες&βίντεο]

H Τζένιφερ Λόπεζ θεωρείται από τους «ειδικούς» στο θέμα. Τα προσόντα της έχουν υμνηθεί πολλές φορές και η ίδια εκμεταλλεύεται δεόντως τους γλουτούς της και το κούνημά τους στην πολυετή καριέρα της. Κάτι που επιβεβαιώνει στο νέο της βίντεο κλιπ, το οποίο αποτελεί μία ακόμη αποδείξει ότι πλέον ο κόσμος έχει... κατακλυστεί από στρουμπουλά οπίσθια.

Βίντεο κλιπ- όπως εκείνο της Λόπεζ με την Ιγκι Αζαλέα, το οποίο είναι γεμάτο... οπίσθια, όπως προδιαθέτει και ο τίτλος του, Booty- φωτογραφίες στο Instagram και γενικά τα social media έχουν γεμίσει φωτογραφίες με αυτό το σημείο του γυναικείου σώματος, ενώ ολοένα και περισσότερες διάσημες δεν διστάζουν να το αποκαλύπτουν δημοσίως. Κάτι που έκανε τη Vogue να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «Είμαστε επισήμως στην αυγή της εποχής των μεγάλων οπισθίων», όπως είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Για χρόνια ίσχυε το ακριβώς αντίθετο, όπως σημειώνει η Vogue. Τα τονισμένα οπίσθια δεν υμνούνταν, αλλά οι γυναίκες προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν. Ακόμη και στη μόδα, όπου οι αποκαλύψεις ποτέ δεν έλειψαν, το σημείο αυτό έμενε παραδοσιακά κρυμμένο. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της βιομηχανίας της μόδας, που σκανδαλίστηκε όταν ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν παρουσίασε το 1996 παντελόνι που άφησε εκτεθειμένα τα οπίσθια, ενώ πολλοί είχαν χλευάσει την Ρόουζ ΜακΓκόουαν, όταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια τόλμησε να εμφανιστεί με ένα ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό φόρεμα στα βραβεία του MTV το 1998. Σήμερα, η Rihanna κυκλοφορεί σχεδόν γυμνή και δεν διστάζει να ανεβάσει κοντινές φωτογραφίες από τους γλουτούς της στο διαδίκτυο.

Ισως αυτή η τάση να πρέπει να αποδοθεί στην Τζένιφερ Λόπεζ, αναφέρει η Vogue. Οταν η Λατίνα σταρ εμφανίστηκε, στα τέλη της δεκαετίας του '90, η συζήτηση γύρω από το όνομά της αφορούσε τις εκρηκτικές καμπύλες της, αφού τα τονισμένα οπίσθιά της δεν ήταν μία συνηθισμένη εικόνα ανάμεσα στις διάσημες εκείνη την εποχή, ξεχωρίζοντας δίπλα σε γυναίκες όπως η Κέιτ Μος και η Γκουίνεθ Πάλτροου. Μάλιστα το... πίσω μέρος της αποδείχθηκε τόσο πολύτιμο, που για χρόνια κυκλοφορούν φήμες ότι το έχει ασφαλίσει.

Τη σκυτάλη πήρε η Beyonce. Μέλος των Destiny’s Child τότε, με το «Bootylicious» τα κορίτσια ρωτούσαν τον κόσμο «Μπορείς να το αντέξεις αυτό;», μέσα από τους στίχους του. Μετά από χρόνια λοιπόν, το πρότυπο ομορφιάς άλλαξε. Και «αυτό», δηλαδή τα τονισμένα ή στρουμπουλά οπίσθια, έγιναν μόδα.

Κάπου εκεί μπήκε στο κάδρο και η Κιμ Καρντάσιαν, που «συστήθηκε» στον κόσμο το 2007 με το ριάλιτι που αφορούσε την περίεργη οικογένειά της. Εγινε διάσημη, τόσο η ίδια όσο και οι υπερμεγέθης γλουτοί της, σε τέτοιο βαθμό που η ίδια έκανε κάποτε ακτινογραφία για να αποδείξει ότι οι καμπύλες της είναι φυσικές και όχι αποτέλεσμα επιθεμάτων.

Εννοείται ότι το Instagram συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πλέον τα οπίσθια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Χαρακτηριστικό είναι πως η φωτογραφία που ανέβασε η Καρντάσιαν με την Μπλακ Τσίνα, στην οποία ποζάρουν περήφανες δείχνοντας τα προσόντα τους, συγκέντρωσε πάνω από 600.000 like, ενώ εκείνη στην οποία η σελέμπριτι φορά ένα λευκό ολόσωμο μαγιό- και μόνο κολακευτική δεν θα θεωρούνταν πριν από μερικά χρόνια- είχε πάνω από ένα εκατομμύριο like.

Μετά ήρθαν οι belfies- οι selfies των οπισθίων- που έκαναν διάσημη την Τζεν Σέλτερ, χωρίς να υπάρχει άλλος λόγος για τη φήμη που κέρδισε η γυναίκα που έχει πλέον πάνω από 4 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram. Και βέβαια, τα οπίσθια συνέχισαν να κερδίζουν χώρο και στις εκδηλώσεις, τα βραβεία και κάθε εμφάνιση των διάσημων. Πέρυσι στα βραβεία του MTV η Μάιλι Σάιρους απέδειξε ότι δεν χρειάζονται μεγάλοι γλουτοί για να γίνει κανείς θέμα συζήτησης, η Σακίρα και η Rihanna το... κούνησαν μαζί σε βίντεο κλιπ τους, ενώ η Beyonce δεν θα μπορούσε να λείψει από το χορό, με τους στίχους να γίνονται ολοένα και πιο «βρώμικοι» και προκλητικοί. Και κάπως έτσι, ο κόσμος κατακλύστηκε από οπίσθια.

Σκηνή από το βίντεο κλιπ «Partition» της Beyonce


Η διασημότητα του Instagram Τζεν Σέλτερ


H Kιμ Καρντάσιαν και η Μπλακ Τσίνα επιδεικνύουν τα προσόντα τους


Η Beyonce, στη σκηνή των βραβείων Grammy φέτος


Η Μάιλι Σάιρους στην εμφάνισή της στα VMA πέρυσι


Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν, στα βραβεία του MTV το 1998


H selfie με μαγιό της Κιμ Καρντάσιαν που συζητήθηκε αρκετά


Αυτό το παντελόνι που παρουσίασε ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν το 1996 είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ rihanna Beyonce ειδήσεις Τζένιφερ Λόπεζ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ