Ο Ολάντ αγανάκτησε: Ναι έχω γνωρίσει «φαφούτηδες» αλλά δεν τους μισώ -Δεν ξέχασα από πού κατάγομαι - iefimerida.gr

Ο Ολάντ αγανάκτησε: Ναι έχω γνωρίσει «φαφούτηδες» αλλά δεν τους μισώ -Δεν ξέχασα από πού κατάγομαι

Ο Ολάντ αγανάκτησε: Ναι έχω γνωρίσει «φαφούτηδες» αλλά δεν τους μισώ -Δεν ξέχασα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πλήγμα για ολόκληρη τη ζωή του βίωσε, κατά δήλωσή του, ο Φρανσουά Ολάντ το «ψέμα» που έγραψε στην αυτοβιογραφία της η Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος αντιπαθεί τους φτωχούς και τους αποκαλεί «φαφούτηδες».Ο κ. Ολάντ, μιλώντας στο Nouvel Observateur τόνισε «αυτή την επίθεση για τους φτωχούς, τους πιο αδύναμους, την έζησα σαν ένα πλήγμα για όλη μου τη ζωή. Σε όλα τα καθήκοντά μου, σε όλες τις αποστολές μου, δεν σκεπτόμουν παρά να βοηθώ και να εκπροσωπώ αυτούς που υποφέρουν. Ουδέποτε ήμουν με την πλευρά των ισχυρών, αν και δεν είμαι εχθρός τους, αλλά ξέρω από πού προέρχομαι».

«Εσείς πιστεύετε ότι ξέχασα από πού προέρχομαι; Ο παππούς μου, από τη μητέρα μου, ράφτης με καταγωγή από τη Σαβοΐα, ζούσε με την οικογένειά του σε ένα μικρό δυάρι στο Παρίσι. Ο παππούς μου, από τον πατέρα μου, ήταν δάσκαλος από φτωχή αγροτική οικογένεια της βόρειας Γαλλίας. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να περιφρονήσω το περιβάλλον απ' όπου βαστούν οι ρίζες μου, που είναι ο λόγος ύπαρξής μου;», δήλωσε με αγανάκτηση ο Ολάντ.

Στο βιβλίο της «Ευχαριστώ για τη στιγμή», η πρώην πρώτη κυρία Βαλερί Τριερβελέρ, από την οποία ο Ολάντ χώρισε τον Ιανουάριο, γράφει: Ο Ολάντ «παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι πλούσιοι. Στην πραγματικότητα, στον πρόεδρο δεν αρέσουν οι φτωχοί. Ο ίδιος, άνθρωπος της αριστεράς, δηλώνει κατ΄ιδίαν: 'οι φαφούτηδες' πολύ περήφανος για το χιούμορ του».

«Ναι, έχω συναντήσει ανθρώπους στις χειρότερες δυσκολίες, που είχαν ταλαιπωρηθεί από τη ζωή. Δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα δόντια τους. Αυτό είναι το σημάδι της έσχατης δυστυχίας. Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνάντησα, τους βοήθησα, τους υποστήριξα», δήλωσε ο Ολάντ στο Nouvel Observateur.

«Δεν θέλω να ειπωθεί ή να γραφεί ότι αδιαφορώ για τα κοινωνικά δεινά, γιατί αυτό είναι ένα ψέμα που με πληγώνει».

Ο Ολάντ είχε ήδη αντιδράσει όταν εκδόθηκε το βιβλίο της πρώην συντρόφου του στις 5 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Βρετανίας. «Ουδέποτε θα δεχτώ να τεθεί υπό αμφισβήτηση αυτό που αποτελεί τη δέσμευση της ζωής μου», είχε δηλώσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο: τα ποσοστά δημοτικότητάς του στο ναδίρ --μόλις το 13% των Γάλλων τον εμπιστεύονται-- οικονομική στασιμότητα, υψηλή ανεργία, διαφωνία από τη αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ... Και το βιβλίο της Τριερβελέρ περιέχει πολλά ανέκδοτα και κατηγορίες, ενοχλητικές γι αυτόν, ο οποίος εμφανίζεται να έχει χάσει το ανθρώπινο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ