Γιατί δημιουργήθηκε η σύγχυση με τα επιστύλια και τις επιγραφές στον τάφο της Αμφίπολης - iefimerida.gr

Γιατί δημιουργήθηκε η σύγχυση με τα επιστύλια και τις επιγραφές στον τάφο της Αμφίπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη σύγχυση προκλήθηκε σήμερα σχετικά με τα νέα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης. Αρχικά διέρρευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν δυο επιγραφές που έφεραν ονόματα, κάτι το οποίο αργότερα διαψεύστηκε και διευκρινίστηκε ότι τα νέα ευρήματα είναι τρία επιστύλια σε έντονα χρώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, όλα άρχισαν όταν βρέθηκαν τα τρία επιστύλια και κρίθηκε σκόπιμο από τους αρχαιολόγους και τους συντηρητές να μεταφερθούν αμέσως εκτός του τάφου αφού στο εσωτερικό του η υγρασία φθάνει το 70% και αν παρέμεναν εκεί θα καταστρέφονταν τα χρώματα.

Ετσι, οι συντηρήτριες τα τύλιξαν σε βαμβάκι και τα μετέφεραν στο μουσείο της Αμφίπολης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή και είδαν τη μεταφορά αυτή των επιστυλίων μέσα στο βαμβάκι θεώρησαν ότι πρόκειται για επιγραφές και έτσι άρχισε να κυκλοφορεί η εν λόγω πληροφορία για ανεύρεση δύο επιγραφών με εγχάρακτα ονόματα.

Σημειώνεται ότι τα τρία επιστύλια που βρέθηκαν σήμερα έχουν διαστάσεις 1 μέτρο επί 15 εκ., 80εκ. επί 15 εκ. και 60εκ. επί 15εκ. και βρέθηκαν ακριβώς κάτω από τις Καρυάτιδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ