Reuters: Ανατροπή στην Κομισιόν -Ο Μοσκοβισί Επίτροπος Οικονομικών αντί του «εκλεκτού» των Γερμανών - iefimerida.gr

Reuters: Ανατροπή στην Κομισιόν -Ο Μοσκοβισί Επίτροπος Οικονομικών αντί του «εκλεκτού» των Γερμανών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην σύνθεση της Κομισιόν, καθώς ο πρόεδρος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φτιάχνει τη «δική του» ομάδα, τοποθετώντας τον Πιερ Μοσκοβισί στη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και όχι τον, μέχρι πρότινος, εκλεκτό του Βερολίνου, Γίρκι Κατάινεν.Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στη νέα σύνθεση η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (12 ώρα Ελλάδος), ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θα είναι ο αντικαταστάτης του Ολι Ρεν και όχι ο Φινλανδός, Γίρκι Κατάινεν.

Ο Βρετανός Σερ Τζόναθαν Χιλ θα είναι ο νέος επίτροπος Ενεργειακής Πολιτικής, ο οποίος θα έχει δύσκολο έργο, καλούμενος να χειριστεί «καυτά» ζητήματα εν μέσω ουκρανικής κρίσης.Τα δύο ισχυρά χαρτοφυλάκια καταλήγουν σε Γερμανία και Βέλγιο, καθώς, ο Γκίντερ Ετινγκερ διατηρεί το Εμπορίου, ενώ η Μαριάν Τισέν θα είναι η νέα Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας.

Οι υπόλοιπες θέσεις έχουν ήδη κλειδώσει, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πάρει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης, όπως διαρρέεται εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ