Το παράπονο του Τζιτζικώστα για τον Σαμαρά -Δεν θέλω να μιλήσω για ψυχρότητα [εικόνα] - iefimerida.gr

Το παράπονο του Τζιτζικώστα για τον Σαμαρά -Δεν θέλω να μιλήσω για ψυχρότητα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χειραψία του Αντώνη Σαμαρά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συζητήθηκε αρκετά, καθώς σημειολογικά παρέπεμπε περισσότερο σε μια τυπική κίνηση αβροφροσύνης, παρά σε θερμή συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Όπως σημειώνει και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι αρκετά στεναχωρημένος με τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε ο κ. Σαμαράς, αλλά και για το γεγονός ότι η φιλία τους έχει παρελθόν.
«Ο Σαμαράς ήταν οικογενειακός μας φίλος, φίλος με τον πατέρα μου, ερχόταν στο σπίτι μας στην Κηφισιά. Πήγαιναν μαζί στο σπίτι του Αβέρωφ, με τον οποίο ο πατέρας μου ήταν φίλος. Ακόμη και στα ''χρόνια της ερήμου'' (τότε που ο Σαμαράς κοιτούσε τον τοίχο απέναντί του, όπως έχει δηλώσει) βγαίναμε έξω για φαγητό, μιλούσαμε. Δεν περίμενα αυτή τη συμπεριφορά, αλήθεια», φέρεται ειπών.

Το παράπονο του Τζιτζικώστα για τον Σαμαρά -Δεν θέλω να μιλήσω για ψυχρότητα [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η πρόσφατη χειραψία στην ΔΕΘ

Πάντως για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε την Τρίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα fm και είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για ψυχρότητα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει, διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ανάμεσα στη θεσμική σχέση του πρωθυπουργού με έναν περιφερειάρχη μπορούν να μπαίνουν προσωπικά θέματα. Το αντίθετο. Έχω πει και επαναλαμβάνω ότι είμαι εδώ, ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για τα συμφέροντα των πολιτών και όσο υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση είμαι εδώ για το σύνολο των συμπολιτών μου και δεν υπάρχουν πολιτικές και κομματικές ταυτότητες. [...] Δεν έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει δίαυλος. Αν ένας περιφερειάρχης χρειαστεί τον πρωθυπουργό της χώρας όχι για τον ίδιο, αλλά για ένα θέμα που αφορά την περιοχή του, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί.»

Οσο για τα σενάρια που φέρνουν τον Κώστα Καραμανλή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο και για τη χώρα και για την παράταξη και όσοι καταστρώνουν σχέδια τιμητικής αποστρατείας θα πέσουν στο κενό. Αναφέρομαι στα σχέδια της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής έχει ενεργό ρόλο να παίξει στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν νομίζω ότι αυτός ο ρόλος ταιριάζει σε ένα πρόσωπο με την ιστορία, την πορεία, τις γνώσεις και τις ικανότητές του.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ