Νέα άγρια κόντρα για τα ταξί - iefimerida.gr

Νέα άγρια κόντρα για τα ταξί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη ενόχληση του ίδιου του Γ. Παπανδρέου για το νέο «θερμό» επεισόδιο των υπουργών κ.κ. Δ. Ρέππα και Γ. Ραγκούση, μετέφεραν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Το μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένο για την συνεχιζόμενη «κόντρα» των δύο υπουργών με αφορμή την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς αναζωπυρώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την κυβέρνηση. Οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν με νόημα ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί το επεισόδιο «λήξαν» ωστόσο διεμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν προτίθεται να ανεχθεί άλλα τέτοια περιστατικά»...

Η νέα κόντρα Ρέππα - Ραγκούση ξέσπασε με αφορμή διαρροή σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρεί πως πρέπει να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα μεταξύ των οποίων και αυτό των ιδιοκτητών ταξί.

Ο κύριος Ραγκούσης θεώρησε πως η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε απολύτως την πολιτική του για τα ταξί, ενώ αντίθετα ο κύριος Ρέππας ξέσπασε εναντίον του συναδέλφου του με μία δήλωση φωτιά: «Ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
«Όσον αφορά στο επάγγελμα των μεταφορέων, ''άνοιξε'' για μεν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με το Ν. 3887/2010, για δε τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. ΚΥΑ: Α8/63771/6239, ΦΕΚ 675), που εκδόθηκε ακριβώς σε συνέχεια αποφάσεων του ΣτΕ, προκειμένου το Δημόσιο να συμμορφωθεί στις συγκεκριμένες αποφάσεις», πρόσθεσε ο Δημήτρης Ρέππας, που χειρίστηκε σχετικά θέματα όταν είχε την αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «Όσον αφορά στο Π.Δ. για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:

Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.

Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της Κυβέρνησης.

Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ.

Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Σολομώντεια λύση δίνει ο Μόσιαλος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ:

Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ