Το επίσημο πόρισμα για το μοιραίο Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία -Χτυπήθηκε από πολλαπλά «ιπτάμενα αντικείμενα» - iefimerida.gr

Το επίσημο πόρισμα για το μοιραίο Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία -Χτυπήθηκε από πολλαπλά «ιπτάμενα αντικείμενα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακοίνωση των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων της Dutch Safety Board που έχουν αναλάβει τις έρευνες για το τι συνέβη στη μοιραία πτήση MH17 της Malaysia Airlines, η οποία κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από την Ουκρανία, αναφέρει πως χτυπήθηκε από πολλαπλά «ιπτάμενα αντικείμενα».

Σύμφωνα με το πόρισμα η άτρακτος του αεροσκάφους χτυπήθηκε όχι από ένα βλήμα, αλλά από πολλαπλά.

Η ανακοίνωση των Ολλανδών:

«Flight MH17 with a Boeing 777-200 operated by Malaysia Airlines broke up in the air probably as the result of structural damage caused by a large number of high-energy objects that penetrated the aircraft from outside».

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συντριβή προήλθε από εσωτερικά αίτια για τα οποία ευθύνεται η εταιρεία, πρόσθεσαν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι προχώρησαν σε ιδιαιτέρως ενδελεχή ανάλυση των ευρημάτων από το σημείο της τραγωδίας.

Η μοιραία πτήση

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Ολλανδία στη Μαλαισία, εξερράγη εν πτήσει και συνετρίβη την 17η Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία. Μετέφερε 298 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 193 Ολλανδούς υπηκόους.

Η απάντηση των φιλορώσων

Ένας από τους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας διευκρίνισε ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν όπλα που θα μπορούσαν να έχουν καταρρίψει το Boeing της Malaysia Airlines, το οποίο επλήγη από μεγάλο αριθμό θραυσμάτων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους εμπειρογνώμονες του ολλανδικού γραφείου έρευνας για την ασφάλεια (OVV).

«Δεν μπορώ να πω παρά ένα πράγμα: απλούστατα δεν έχουμε τεχνικό εξοπλισμό ικανό να καταρρίψει ένα Μπόινγκ, περιλαμβανομένου αυτού του μαλαισιανού αεροπλάνου», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, «Πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που εκτελούσε την πτήση MH17, διαλύθηκε εν πτήσει πάνω από την ανατολική Ουκρανία καθώς επλήγη από «ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας», σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεσή του OVV, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ