O Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την πρυτανεία και το θέατρο, ετοιμάζεται να κατέβει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

O Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την πρυτανεία και το θέατρο, ετοιμάζεται να κατέβει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και όσοι δεν τον γνώριζαν, το έμαθαν από την ταραγμένη περίοδο που τα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν κλείσει ερμητικά τις πόρτες τους, μετά τις απολύσεις του διοικητικού προσωπικού τους.

Ο τότε πρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεοδώσης Πελεγρίνης, είχε πρωταγωνιστήσει στην αποχή και είχε συγκεντρώσει πάνω του πολλά αρνητικά πυρά. Μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και για το γεγονός ότι ενώ μαινόταν ο πόλεμος ανάμεσα στα πανεπιστήμια και την κυβέρνηση εκείνος είχε «πεταχτεί» μέχρι το Παρίσι για να παίξει σε ένα δικό του θεατρικό έργο.

Το φθινόπωρο αναμένεται να συμμετάσχει στην ταινία «Μαύρη κωμωδία» με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά και γενικώς ο χόρος του θεάματος φαινόταν να του ταιριάζει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Παραπολιτικών, όμως, ο καθηγητής Φιλοσοφίας έχει βάλει πλώρη για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με αυτές, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης έχει ήδη προχωρήσει στην ενοικίαση γραφείων κοντά στον φυσικό του χώρο, το κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου. Ο ηθοποιός και πρώην πρύτανης λένε οι πληροφορίες πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στην πορεία του. Η συγκεκριμένη περιφέρεια άλλωστε είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και, παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που είχε γνωρίσει την περίοδο της πρυτανείας του, θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να καταφέρει να εκλεγεί.

Πάντα σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι κοντινοί φίλοι του κ. Πελεγρίνη σημειώνουν πως ο καθηγητής έχει πάρει πολύ ζεστά τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και θέλει να κάνει έναν δυνατό προεκλογικό αγώνα, που θα τον οδηγήσει στην επόμενη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, καθώς οι δύο άνδρες τα έλεγαν πολύ συχνά κατά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε με την κινητικότητα των υπαλλήλων του πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ