Ξεναγήσεις στην Αθήνα που δεν γνωρίζουμε με οδηγούς άστεγους -Στην άκρη του δρόμου υπάρχει η ελπίδα - iefimerida.gr

Ξεναγήσεις στην Αθήνα που δεν γνωρίζουμε με οδηγούς άστεγους -Στην άκρη του δρόμου υπάρχει η ελπίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομίζετε ότι ξέρετε την Αθήνα καλά; Πραγματικά καλά; Μια περιήγηση στην πόλη με το πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» που διοργανώνει το επιτυχημένο περιοδικό δρόμου «Σχεδία» από τις 20 Σεπτέμβρη θα σας ξαφνιάσει και θα σας δείξει μια άλλη πόλη μέσα στην πόλη.

Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική των περιοδικών δρόμου, η «Σχεδία» διοργανώνει περιηγήσεις στην πόλη με ξεναγούς άστεγους. Περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης, στα συσσίτια, στα κέντρα απεξάρτησης στον εσωτερικό χάρτη των ανθρώπων που βρέθηκαν λόγω κρίσης ή άλλων συνθηκών στο περιθώριο. Οι πρώτοι οδηγοί θα είναι ο Γιάννης, ο Λάμπρος και ο Χρήστος οι οποίοι ανήκουν ήδη στο δίκτυο των ανθρώπων που πουλάνε τη «Σχεδία». «Δρόμος για μένα σημαίνει χρόνια δύσκολα και μάλλον μίζερα. Στην άκρη του δρόμου, όμως, πάντα υπάρχει ελπίδα. Γι' αυτό, πιστεύω ακόμη στους ανθρώπους. Γιατί και οι άνθρωποι κομμάτι του δρόμου είναι», δηλώνει ο Γιάννης. Σημειώνεται, ότι τους τρεις οδηγούς συμβούλευσε για να βρουν τον τρόπο αφήγησης που τους ταιριάζει, ο συγγραφέας, Βασίλης Αλεξάκης.

Στόχος των περιηγήσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να ενεργοποιήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο-οδηγό, έτσι ώστε να έχει νέες ευκαιρίες να υποστηρίξει τον εαυτό του, αλλά και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη και τους ανθρώπους της, από μια διαφορετική οπτική, αυτή των ανθρώπων που ζουν δίπλα μας και στερούνται ασφαλούς κατοικίας. Σταθμοί στις περιηγήσεις αυτές θα είναι μερικές από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης, όπως συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης και κέντρα ημέρας. Οι οδηγοί θα δίνουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε δομή, αλλά και πώς οι ίδιοι έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στο δρόμο, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ποιότητα των υπηρεσιών.

Οι περιηγήσεις θα ξεκινούν κάθε Σάββατο, από τι 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 π. μ. από τα γραφεία του περιοδικού «Σχεδία». Η διάρκειά τους υπολογίζεται σε δύο ώρες. Το κόστος συμμετοχής είναι έξι ευρώ και τρία ευρώ για τους μαθητές, ενώ η συμμετοχή ανέργων και συνταξιούχων είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ