Ελληνας δημοσιογράφος θα τιμηθεί με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» - iefimerida.gr

Ελληνας δημοσιογράφος θα τιμηθεί με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014»

Ελληνας δημοσιογράφος θα τιμηθεί με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας Ελληνας δημοσιογράφος θα τιμηθεί φέτος με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014». Πρόκειται για πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», που προκήρυξαν το φετινό βραβείο αποκλειστικά για την Ελλάδα.

Οι αιτήσεις θα γίνουν έως τις 15 Οκτωβρίου για το βραβείο που απονέμεται σε κριτικές, ενημερωτικές και ερευνητικές δημοσιεύσεις που καλύπτουν θέματα πολιτικής, ελευθερίας του Τύπου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθοράς, ή άλλων συναφών κοινωνικών ζητημάτων.

Η εν λόγω τιμητική διάκριση απονέμεται από το 2001 σε δημοσιογράφους, πολιτικούς αρθρογράφους και ανταποκριτές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και από γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ.

Οπως τονίζεται στη σχετική προκήρυξη, στην Ελλάδα χιλιάδες δημοσιογράφοι είναι άνεργοι, δημόσια ενημέρωση και γνώμη βρίσκονται στα χέρια λίγων εκδοτικών συγκροτημάτων, ενώ σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, στον φετινό σχετικό κατάλογο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα έχει πέσει κατά 14 θέσεις και κατατάσσεται πλέον στην 99η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες.

Στην κριτική επιτροπή του φετινού βραβείου συμμετέχουν ο Φράιμουτ Ντούβε, ο οποίος διετέλεσε πρώτος ύπατος εκπρόσωπος για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που εδρεύει στη Βιέννη, η σημερινή ύπατος εκπρόσωπος Ντούνγια Μιγιάτοβιτς, η πρόεδρος της αυστριακής επιτροπής για την UNESCO πρέσβης Εύα Νοβότνι, ο Βόλφγκανγκ Πέτριτς, πρώην ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και νυν πρέσβης της Αυστρίας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ο πρώην γενικός γραμματέας του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας Αλμπερτ Ρόχαν και η Ρουμπίνα Μέρινγκ, πρόεδρος του αυστριακού τμήματος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ