Ξεχάστε το κάμπινγκ όπως το ξέρατε -Ηρθε το glamping που κάνει τις σκηνές... πεντάστερα δωμάτια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξεχάστε το κάμπινγκ όπως το ξέρατε -Ηρθε το glamping που κάνει τις σκηνές... πεντάστερα δωμάτια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλά χρόνια ήταν οι διακοπές των εναλλακτικών τουριστών. Μακριά από τις ανέσεις των ξενοδοχείων και με μια σταθερή άπωση προς τη χλιδή, οι λογής κατασκηνωτές προτιμούσαν την αυθεντικότητα που προσφέρει το κάμπινγκ.

Αυτό δεν αλλάζει, απλώς μετασχηματίζεται. Κοινώς: το κάμπινγκ αλλάζει και γίνει glamping που ως ονομασία είναι ο συνδυασμός της λέξης glamour και camping. Σαν να λέμε: χλιδή μαζί με κατασκήνωση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή αυτή είναι η νέα ακριβή τάση σε αρκετούς τουρίστες που καίτοι δεν θέλουν να στεγάσουν τις διακοπές τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία, δεν επιθυμούν και να μείνουν σε μια στενή σκηνή. Έτσι συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο μετατρέπουν τις σκηνές τους σε υπαίθρια δωμάτια που διαθέτουν όλες τις ανέσεις και τις χλιδές ενός πανάκριβου ξενοδοχείου.

Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι κάτι εντυπωσιακό, όμως ελάχιστα θυμίζει αυτό που εννοούμε όταν λέμε κάμπινγκ. Στη Μοντάνα των ΗΠΑ, για παράδειγμα, στο Resort at Paws Up κάθε «σκηνή» περιλαμβάνει μπάνιο, διπλό κρεβάτι, κομψή ρουστίκ επίπλωση, έργα τέχνης στους τοίχους, ανεμιστήρες, θέρμανση και το σημαντικότερο: έναν μπάτλερ. Οπως λέει και το μότο τους, «είναι η φύση σερβιρισμένη σε ασημένια πιατέλα».

Στην Τανζανία, επίσης, στα Chem Chem Lodges, οκτώ σουίτες που μοιάζουν με σκηνές προσφέρουν διαμονή 5 αστέρων με μοναδική θέα σε λίμνη, μέσα στη σαβάνα του Εθνικού Πάρκου Tαραντζίρ. Κάθε σουίτα 100 τ.μ. έχει κατασκευαστεί από καμβά, πέτρα και ξύλο, περιλαμβάνει διπλό κρεβάτι, πολυτελές μπάνιο, βεστιάριο, χαλάκια για γιόγκα, ιδιωτικές βεράντες. Eπίσης, ένας έξτρα χώρος 50 τ.μ. μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 παιδιά ή 2 ακόμη ενηλίκους. Ολα αυτά έναντι 750 δολαρίων τη βραδιά...

Υπάρχουν, φυσικά, και πιο οικονομικές επιλογές με περισσότερη επαφή με τη φύση, όπως για παράδειγμα τα δεντρόσπιτα στη Σρι Λάνκα. Το Damba έχει χώρο ύπνου και καθιστικό πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ η τουαλέτα και άλλο ένα καθιστικό βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους. Διαθέτει king size κρεβάτι και μπάνιο με ζεστό νερό. Οι τιμές ξεκινούν από 120 δολάρια τη βραδιά.Σας πάει παντού - με το αζημίωτο

Ξεχάστε το κάμπινγκ όπως το ξέρατε -Ηρθε το glamping που κάνει τις σκηνές... πεντάστερα δωμάτια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η λίστα με τις επιλογές είναι ατελείωτη, κατασκηνώσεις glamping υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την πολυτέλεια που προσφέρουν στην καρδιά της φύσης, δίνουν τη δυνατότητα και για πολλές δραστηριότητες (ανάλογα με το οικοσύστημα που σας φιλοξενεί): παρατήρηση πουλιών, τρέκινγκ, ιππασία, σαφάρι, περπάτημα, ράφτινγκ κ.λπ. Στη Νορβηγία τα καταλύματα του glamping βρίσκονται εν μέσω της καλύτερης πίστας ποδηλασίας βουνού. Οι ΗΠΑ διαθέτουν κάμπινγκ πολυτελείας μέσα σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα της χώρα, ενώ στην Αφρική μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε ένα τζιπ και να βγείτε στην έρημο. Το glamping σάς πάει παντού - με το αζημίωτο φυσικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ