Der Spiegel: Η Μέρκελ αγνόησε τις δημοσκοπήσεις και είπε «ναι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Der Spiegel: Η Μέρκελ αγνόησε τις δημοσκοπήσεις και είπε «ναι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετα προς τη βούληση των Γερμανών πολιτών, είχε αποφασίσει η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την ελληνική διάσωση, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel, που θέλουν την κ. Μέρκελ να λαμβάνει συχνά αποφάσεις με βάση τα ευρήματα μυστικών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Καγκελαρία παρήγγειλε στη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής περιόδου 2009-2013, 600 δημοσκοπήσεις από διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες κόστισαν δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Κάποια συμπεράσματα συμπεριλήφθησαν στην κυβερνητική διακήρυξη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι πολίτες υποστήριζαν στην πλειοψηφία τους την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η καγκελάριος έλαβε πάντως υπόψη της το "όχι" των πολιτών στο θέμα της αμοιβαιοποίησης του χρέους.

Η υπόθεση των μυστικών δημοσκοπήσεων αποκαλύφθηκε όταν ο "πράσινος" πολιτικός Μάλτε Σπιτς προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου ζητώντας να του παραχωρηθούν τα σχετικά αρχεία, επικαλούμενος την ελευθερία της πληροφόρησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ