Διορία μέχρι το Σάββατο δίνουν στον Καντάφι για να παραδωθεί - iefimerida.gr

Διορία μέχρι το Σάββατο δίνουν στον Καντάφι για να παραδωθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διορία μέχρι το Σάββατο έδωσε η ηγεσία των εξεγερμένων στη Λιβύη στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι να παραδοθούν, διαφορετικά, όπως ανέφερε, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη χρήση στρατιωτικής βίας.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ δήλωσε ότι το τελεσίγραφο αφορά τις δυνάμεις του Καντάφι που βρίσκονται στη Σύρτη και σε άλλες πόλεις. Ο επικεφαλής του NTC δήλωσε ότι εάν υπάρχουν ειρηνικές ενδείξεις για την επίλυση του ζητήματος μέχρι το Σάββατο, οι εξεγερμένοι θα επιλύσουν το ζήτημα με στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Δεν θέλουμε να το κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε παραπάνω» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Ο Αμπντούλ Τζαλίλ κάλεσε τους κατοίκους της Σύρτης να συνεργαστούν με τους εξεγερμένους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι η οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι έχει καταφύγει στην Αλγερία. Δεν είναι γνωστό που βρίσκεται ο ίδιος ο λίβυος συνταγματάρχης.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν στρέψει την προσοχή τους στη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συμμαχίας, συνταγματάρχη Ρολάντ Λαβουά, το ΝΑΤΟ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και δυνάμεις του Καντάφι, τις οποίες χαρακτήρισε «θετικές».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Συμμαχία δεν διαθέτει πληροφορίες για την τύχη του Χαμίς Καντάφι, γιου του Μουαμάρ Καντάφι, τον οποίο οι φήμες θέλουν νεκρό. «Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί και φήμες για τον Χαμίς. Δεν γνωρίζουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ