Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης -Το DNA «μίλησε» έπειτα από 126 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης -Το DNA «μίλησε» έπειτα από 126 χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 1888, οπότε και έδρασε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκοτώνοντας με φρικτό τρόπο πέντε πόρνες στο Λονδίνο, πλήθος εγκληματολόγων, αλλά και ανθρώπων της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου ασχολήθηκαν με την ιστορία αυτού του αιμοσταγούς δολοφόνου.

Σήμερα, 126 χρόνια μετά, φέρεται να ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια η ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου. Πρόκειται για τον 23χρονο τότε κομμωτή Aaron Kosminski, μετανάστη από την Πολωνία.

Ο Kosminski ο οποίος πέθανε σε άσυλο το 1919, δεν ήταν άγνωστος στις αρχές οι οποίες τον είχαν κατατάξει στη λίστα των υπόπτων και ήξεραν πως ζούσε στο Γουατιτσάπελ του ανατολικού Λονδίνου, εκεί δηλαδή όπου διαπράχθηκαν οι δολοφονίες. Ωστόσο, η αστυνομία δεν είχε επαρκή στοιχεία για να μπορέσει να του απαγγείλει κατηγορίες και να τον παραπέμψει σε δίκη. Ο τότε επικεφαλής των ερευνών Donald Swanson, τον περιέγραφε στις σημειώσεις του: «Είναι ένας χαμηλής τάξης Πολωνοεβραίος και ζει με την οικογένειά του στο Γουατιτσάπελ». Μάλιστα, το 1888, είχαν πραγματοποιηθεί και αντισημιτικές πορείες, όταν ένα μήνυμα γραμμένο σε τοίχο όπου βρέθηκαν δύο πτώματα, πρόδωσε την εβραϊκή ταυτότητα του δράστη. Το μήνυμα σβήστηκε από την αστυνομία φοβούμενη για κύμα αντισημιτικών διαδηλώσεων. Ετσι, από τότε η ταυτότητα του serial killer αποτελούσε αντικείμενο έρευνας.

Τελικά, μια ματωμένη εσάρπα που ανήκε σε ένα από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη, πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2007 στον επιχειρηματία Ράσελ Έντουαρντς ο οποίος και το έδωσε για να χρησιμοποιηθεί ως βάση για νέες έρευνες, προκείμενου καταρχήν να επιβεβαιώσει αν αγόρασε το σάλι που ανήκε στο θύμα Κάθριν Έντοους και όχι σε κάποια άλλη. Ο ερευνητής Jari Louhelainen, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές κατάφερε να αποσπάσει DNA από το σάλι και να το συγκρίνει με το γενετικό υλικό απογόνων της Έντοους και του Kosminski. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι ανταποκρίνονται 100% στην αρχική υπόθεση του Louhelainen, ότι ένοχος για τη διάπραξη των στυγερών εγκλημάτων ήταν ο Πολωνός μετανάστης.

Επειτα από την αποκάλυψη, ο Έντουαρντς δήλωσε: «Εχω το μοναδικό στοιχείο εξιχνίασης της υπόθεσης. Ξόδεψα 14 χρόνια δουλεύοντας πάνω σε αυτό και έχω αποτελεσματικά λύσει το μυστήριο της ταυτότητας του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Μόνο αυτοί που θέλουν να διατηρήσουν το μυστήριο θα εκφράσουν αμφιβολίες».

Για την ιστορία, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έσφαξε τουλάχιστον πέντε γυναίκες, κόβοντας τους λαιμούς τους, αφαιρώντας τα εσωτερικά τους όργανα και αφήνοντας το ακρωτηριασμένο σώμα τους σε σκοτεινά σοκάκια.

O Aaron Kosminski

Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης -Το DNA «μίλησε» έπειτα από 126 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 1To ματωμένο σάλι

Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης -Το DNA «μίλησε» έπειτα από 126 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 2Τα θύματά του σφαγιάστηκαν από τον Αυγουστο του 1888 μέχρι και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ