Δένδιας: Χρειάζονται γενναίες λύσεις στο ιδιωτικό χρέος, αλλά όχι χάρισμα στους επιτήδειους - iefimerida.gr

Δένδιας: Χρειάζονται γενναίες λύσεις στο ιδιωτικό χρέος, αλλά όχι χάρισμα στους επιτήδειους

Δένδιας: Χρειάζονται γενναίες λύσεις στο ιδιωτικό χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετος με την υπερφορολόγηση ακινήτων και υπέρ των γενναίων λύσεων στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του.

Βέβαια, σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», οι γενναίες λύσεις δεν πρέπει να συγχαίονται με χάρισμα χρεών στους επιτήδειους. «Ο στόχος μας είναι ο απεγκλωβισμός των βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων και των νοικοκυριών που βίωσαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, κατά τρόπο που όχι μόνο να μην προκαλεί κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και να υποβοηθά σε βάθος χρόνου στην πραγματική οικονομία» διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός απάντησε ότι διαφωνεί διαχρονικά με την υπερφορολόγηση ακινήτων. «Πιστεύω σε μια οικονομία με μικρό και στρατηγικό Δημόσιο και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Κάθε εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση είναι θετική», εξήγησε, αλλά αναγνώρισε ότι η όποια ελάττωση της φορολογικής επιβάρυνσης δεν πρέπει να προκαλέσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στα δημόσια έσοδα.

Ακόμη, ο υπουργός τάσσεται υπέρ της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεών για ενιαίο φορολογικό συντελεστή της τάξης του 15% στις επιχειρήσεις και υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα, μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ