Η Σκωτία λέει «ναι» στην ανεξαρτησία λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Η Σκωτία λέει «ναι» στην ανεξαρτησία λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά φαίνεται πώς η Σκωτία θέλει την ανεξαρτησία της, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν για πρώτη φορά το «Ναι» να προηγείται του «Οχι» λίγες ημέρες πριν το επίσημο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας είναι για πρώτη φορά μπροστά σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό των Κυριακάτικων Τάιμς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνουν εκείνοι που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμαμ αυτή η ανατροπή του δημοψηφίσματος έχει θορυβήσει την κυβέρνηση της Αγγλίας, και παρά το γεγονός ότι οι δύο ποσοστιαίες μονάδες υπεροχής του "ΝΑΙ" εμπίπτουν στο περιθώριο του στατιστικού λάθους, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι σαφές ότι αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία πριν από το δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ