Σκληρά παζάρια για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ξενοίκιαστα: Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις -Εως και 25% το ψαλίδι - iefimerida.gr

Σκληρά παζάρια για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ξενοίκιαστα: Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις -Εως και 25% το ψαλίδι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Την τελευταία στιγμή θα «κλείσει» το ύψος της έκπτωσης στα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αφού στο υπουργείο Οικονομικών δεν θέλουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Άλλωστε, στις συζητήσεις που έγιναν με την Τρόικα στο Παρίσι, οι εκπρόσωποι των δανειστών ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τις διορθώσεις που θέλει να κάνει η ελληνική πλευρά αρκεί να μη τεθεί εν αμφιβόλω ο στόχος της βεβαίωσης 3,2 δισ ευρώ.Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι η έκπτωση στα εν λόγω ακίνητα θα διαμορφωθεί στο 20 με 25% και σε συνδυασμό με ποιοτικά κριτήρια- πέρα από την επιφάνεια των ακινήτων- καθώς στόχος είναι το κόστος να μην ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, αφού ήδη το κόστος των εκπτώσεων για χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους φτάνει- αν δεν ξεπερνά- τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ περί τα 167 εκατ. ευρώ είναι το κόστος από τις διορθώσεις στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος. Σημειώνεται ότι από την αρχική εκκαθάριση βεβαιώθηκαν περίπου 3,540 δισ ευρώ, άρα από το σύνολο των παραπάνω παρεμβάσεων «πιέζεται» το όριο των 3,2 δισ ευρώ.

Με αυτό σκεπτικό, άλλωστε, θα ισχύσουν τελικά και κριτήρια αξίας περιουσίας- πέρα από την επιφάνεια των 150 τ.μ.- για τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ, ενώ ως «κόφτης» θα λειτουργήσει και το ότι στα εισοδηματικά όρια δεν θα ληφθούν υπόψιν μόνο τα πραγματικά αλλά και τα τεκμαρτά εισοδήματα, δεδομένο που αν δεν αλλάξει, θα πετάξει εκτός πλαισίου απαλλαγών χιλιάδες νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ