Αγριο «πέσιμο» στον Χαρδούβελη από μέλη Επιμελητηρίων: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος» η φράση που εξόργισε - iefimerida.gr

Αγριο «πέσιμο» στον Χαρδούβελη από μέλη Επιμελητηρίων: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος» η φράση που εξόργισε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μάλλον δυσάρεστες θα είναι οι αναμνήσεις του υπουργού Οικονομικών από την πρώτη του παρουσία στη ΔΕΘ, καθώς στην καθιερωμένη ομιλία ενώπιον των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, δέχθηκε πρωτοφανούς έντασης επίθεση όταν άρχισε να αναπτύσσει το σκεπτικό του για τη φορολογία και ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ.«Ο φόρος είναι πιο δίκαιος, έπιασε και τα μη ηλεκτροδοτούμενα» ανέφερε ο Γκ. Χαρδούβελης, προκαλώντας την αντίδραση των παριστάμενων, οι οποίοι φώναζαν για τις επιβαρύνσεις στις αγροτικές περιοχές. Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να πει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υψηλές αντικειμενικές αξίες, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί άμεσα αφού δεν υπάρχουν συναλλαγές άρα και εμπορικές αξίες για να γίνει ασφαλής σύγκριση, αλλά οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, υποχρεώνοντας τον Γκίκα Χαρδούβελη να σημειώσει ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό του δημιούργημα. «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό μου δημιούργημα και δεν θα απολογηθώ για αυτό» τόνισε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.

Το επεισόδιο δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αφού σε μάλλον πρωτόγνωρα οξύ ύφος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κ. Μίχαλος «πυροβόλησε» κατά του υπουργού Οικονομικών και των αναφορών που είχε κάνει λίγο νωρίτερα περί «ξεβολέματος» των Επιμελητηρίων.

Καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθές ακροατήριο, ο πρόεδρος της ΚΕΕ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να έλθουν ούτε ξένες ούτε εγχώριες επενδύσεις όσο υπάρχει αυτό το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, με την υψηλή φορολογία και τη γραφειοκρατία, φωνάζοντας ή μάλλον κραυγάζοντας ότι τα Επιμελητήρια θρηνούν 230.000 επιχειρήσεις που έβαλαν «λουκέτο».

Θα φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν" τόνισε ο Κ. Μίχαλος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών εμφανώς αμήχανος από το κλίμα που συνάντησε ολοκλήρωσε μάλλον πρόωρα την ομιλία του. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι όταν κάθισε στη θέση του ο Γκ. Χαρδούβελης, ο Κ. Μίχαλος με δηκτικό τρόπο τον ευχαρίστησε λέγοντας «ελπίζω αύριο ο Πρωθυπουργός να είναι πιο κατατοπιστικός από εσάς».

Από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών εκφράζουν έκπληξη για τη στάση του Κώστα Μίχαλου κάνοντας λόγο για «παράσταση» και πολιτικό unfair. Οπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Γκίκα Χαρδούβελη, θεωρούν ότι είναι θεμιτή η έκφραση αντιρρήσεων ή ακόμη και οι αντιδράσεις από το ακροατήριο σημειώνουν όμως ότι είναι τουλάχιστον άκομψο και ασύνηθες ο συντονιστής μιας εκδήλωσης και εκείνος που απηύθυνε την πρόσκληση προς τον υπουργό Οικονομικών και φέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ