Σόρος: αποκαταστήστε την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σόρος: αποκαταστήστε την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν ήπιο ανασχεδιασμό (reprofiling) του ελληνικού χρέους και όχι αναδιάρθρωσή του, προτείνει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής George Soros, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Ο Σόρος που βρέθηκε στην Αθήνα το προηγούμενο σαββατοκύριακο και στη συνέχεια συνάντησε τον πρωθυπουργό, θεωρεί ότι μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο είναι να συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων που, μολονότι είναι επώδυνες για την κοινωνία, είναι οι μόνες που μπορούν να την βγάλουν από τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης και της αύξησης του ελλείματος.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά η πρόοδος ειναι αργή», σημειώνει ο Σόρος, ο οποίος δηλώνει στον δημοσιογράφο της Καθημερινή ότι δεν έχει στην κατοχή του ελληνικά CDS και άρα δεν κερδοσκόπησε όπως τον κατηγορούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Σόρος επισημαίνει επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα ξένες επενδύσεις από την Κίνα και το Κατάρ ενώ προτείνει την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη δραστική μείωση των δαπανών, και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί στη χώρα το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, το τέλος της ευνοιοκρατίας και ότι ο νόμος εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως πλούσιους ή φτωχούς, ισχυρούς ή ανίσχυρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ