Ο Ολάντ γκρεμίζεται –Στο 13% η δημοτικότητά του - iefimerida.gr

Ο Ολάντ γκρεμίζεται –Στο 13% η δημοτικότητά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει ξαναγίνει: όποια δημοσκόπηση και αν κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της Vης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το βαρόμετρο της εταιρείας TNS Sofres για το Le Figaro Magazine ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Ολάντ έχασε ακόμη 5 μονάδες δημοφιλίας και βρίσκεται σήμερα στο 13%, ξεπερνώντας σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και τον πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ, ο οποίος είχε 16% το 2006.
Αλλά το πιο ανησυχητικό για τον Φρανσουά Ολάντ είναι ότι δεν είναι δημοφιλής ούτε στο αριστερό ακροατήριο, όπου μόνο το 34% δηλώνει ότι του έχει εμπιστοσύνη. Χάνει μονάδες ακόμη και σε όσους συμπαθούν το σοσιαλιστικό κόμμα (37%).
Το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων CSA ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ρεκόρ αντιδημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ ο οποίος δεν είχε πέσει ως σήμερα κάτω από 20%. Τα ποσοστά του έπεσαν στα βάραθρα αμέσως μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά οι έρευνες έγιναν πριν την δημοσίευση του βιβλίου της Βαλερί Τριερβελέρ.
Την ίδια κάθοδο στα ποσοστά έχει και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος χάνει 14 μονάδες σε δύο μήνες και βρίσκεται σήμερα στο 30% θετικής γνώμης. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι αρνητικές γνώμες για τον έναν συμπαρασύρουν και την δημοφιλία του άλλου.
Το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που κερδίζει σε δημοφιλία είναι η Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η μαροκινής καταγωγής Υπουργός Παιδείας η οποία έρχεται πρώτη με 32%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ