68ο Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα με τον George Clooney - iefimerida.gr

68ο Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα με τον George Clooney

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα για το 68ο φεστιβάλ Βενετίας, με πλήθος celebrities της 7ης τέχνης (και όχι μόνο) να συρρέουν στη Μπιενάλε μεταξύ των οποίων η Kate Winslet, o Ryan Gosling, o Roman Polanski, η Madonna, η Monica Belucci και φυσικά ο George Clooney που θα κάνει και... ποδαρικό στο φεστιβάλ, με τη νέα του ταινία "The Ides of March" (Αι Eιδοί του Μαρτίου).

Η νέα ταινία του ο Clooney, στην οποία έχει γράψει το σενάριο, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, βασίζεται στο θεατρικό έργο του Bo Willimon που μας δίνει μια εικόνα από τα βρώμικα παιχνίδια και τη διαφθορά της πολιτικής, στην καμπάνια ενός υποψήφιου προέδρου.

Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος συνολικά 22 ταινίες μεταξύ των οποίων και οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στην κριτική επιτροπή συμμετέχει και ο βραβευμένος σκηνοθέτης Darren Aronofski. Επίσης, ο ιταλός σκηνοθέτης-θρύλος Bernardo Bertolucci θα παραδώσει το βραβείο καριέρας στον σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο.

H iefimerida, μέσω του απεσταλμένου μας Τάσου Θεοδωρόπουλου, θα σας ενημερώνει καθημερινά για τα τεκταινόμενα εντός και εκτός αιθουσών, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Κάντε καθημερινά κλικ στο banner για το φεστιβάλ της Βενετίας για να βλέπετε όλα τα τελευταία νέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ