Τετ α τετ Σαμαρά-Ερντογάν: Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου - iefimerida.gr

Τετ α τετ Σαμαρά-Ερντογάν: Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Τετ α τετ Σαμαρά-Ερντογάν: Τι θα συζητήσουν μετά και τις προκλητικές δηλώσεις το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου από τα κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με του Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν θα γίνει στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα και η ελληνική πλευρά είναι εξαιρετικά προσεκτική όσον αφορά στην θεματολογία της. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι περιορίζονται να λένε ότι την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Ερντογάν και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προωθήσει τις εθνικές θέσεις τόσο στα διμερή όσο και στο κυπριακό. Ωστόσο η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν από τα κατεχόμενα και ενώ στην Βουλή συζητείται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που διέπραξε η Τουρκία, θέμα το οποίο αποτελεί «casus belli» για την γείτονα.

Στον απόηχο των παραβιάσεων η συνάντηση

Πάντως, το κλίμα έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένει, καθώς οι Τούρκοι προχώρησαν χθες σε 27 παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ έκρινε σκόπιμο να απαντήσει στη σκληρή ανακοίνωση της Αθήνας για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν αφορούν την Αθήνα» οι ερευνητικές δραστηριότητες του «Μπαρμπαρός» στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Πηγές του ΥΠΕΞ σχολίαζαν ότι η ανακοίνωση αυτή ήταν ήπια και έδειχνε διάθεση να κλείσει το θέμα ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ