Οι Αμαζόνες του Ισραηλινού στρατού -Καλλονές μελαχρινές πετούν τα κραγιόν, βάφονται με χρώματα παραλλαγής και παίρνουν τα όπλα στα χέρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Αμαζόνες του Ισραηλινού στρατού -Καλλονές μελαχρινές πετούν τα κραγιόν, βάφονται με χρώματα παραλλαγής και παίρνουν τα όπλα στα χέρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες όμορφες γυναίκες, οι οποίες δεν βάφονται με κόκκινα κραγιόν, μάσκαρα και ρουζ αλλά καμουφλάρονται με χρώματα παραλλαγής, να φορούν χακί στολές και να κρατούν βαριά όπλα στα χέρια. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στα σύνορα του Ισραήλ προς την Αίγυπτο.

Εδώ και 14 χρόνια το 70% των μελών του πολύ σκληρού τάγματος που έχει αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων του Ισραήλ προς την Αίγυπτο είναι γυναίκες. Κορίτσια νεαρά και όμορφα που έχουν αφιερωθεί στην πατρίδα τους.

Το τάγμα, που έχει την έδρα του στην έρημο Νεγκέβ, ιδρύθηκε το 2000 ύστερα από την πίεση που ασκήθηκε με σκοπό να επιτραπεί στις γυναίκες να υπηρετούν και σε θέσεις μάχης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Για να γίνει μια γυναίκα μέλος αυτού του τάγματος πρέπει να το.... λέει η καρδιά της, αφού πρέπει να περάσει τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις που περνούν και οι άνδρες για να γίνουν μέλη του.

Το όνομά του τάγματος είναι «Καράκαλ», όνομα που έχει δανειστεί από μια γάτα της ερήμου που ζει στην Αφρική, την κεντρική Ασία και την νοτιοδυτική Ινδία. Πρόκειται για γάτες των οποίων το φύλο είναι σχεδόν δυσδιάκριτο.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, επικαλούμενη το μπλογκ των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ οι περιπολίες του συγκεκριμένου τάγματος στα σύνορα προς την Αίγυπτο έχουν σαν στόχο «την προστασία από το λαθρεμπόριο και τους τρομοκράτες».

Το 2012 το Associated Press είχε μεταδώσει την πληροφορία για ανταλλαγή πυροβολισμών κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ και της Αιγύπτου, φέρνοντας στο προσκήνιο τις... Αμαζόνες του Ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα, μάλιστα, με το εν λόγω δημοσίευμα το τάγμα απάντησε σε επίθεση, τραυματίζοντας θανάσιμα τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός από τα πυρά γυναίκας στρατιώτη.

Οι παρακάτω εικόνες που δημοσιεύει η Daily Mail προέρχονται από την προετοιμασία του γυναικείου τάγματος για μια περιπολία στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα κοντά στην πόλη Αζόζ του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ στρατός γυναίκες τάγμα αμαζόνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ