Οργιάζει η ονοματολογία για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Από τον Καραμανλή ως τον Σουφλιά και την Αρβελέρ - iefimerida.gr

Οργιάζει η ονοματολογία για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Από τον Καραμανλή ως τον Σουφλιά και την Αρβελέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πρώιμη την ονοματολογία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια ωστόσο στον δημόσιο διάλογο και στο πολιτικό παρασκήνιο τα ονόματα δίνουν και παίρνουν.


Χθες «χτύπησε» και ο Θεόδωρος Πάγκαλος που χαρακτήρισε επικίνδυνο για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας τον Φώτη Κουβέλη, την ημέρα των γενεθλίων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

«Σαν να γυρνάς σπίτι να ψάξεις τι θα φας και να βρίσκεις μόνο ένα σφιχτό αβγό. Είναι… πάντα περιθωριακός ο Κουβέλης, πήρε μέρος σε οξύτατες διαμάχες, έχει μισό κόμμα, γιατί δίνει εχέγγυα διαχείρισης προεδρικού θεσμού; Μπορεί να κάνει ζημιά…» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος.

Εντός της ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές είναι χωρισμένοι στα δύο και οι μισοί προειδοποιούν τον Φώτη Κουβέλη να μην δεχθεί να είναι υποψήφιος γιατί θα τον καταψηφίσουν, όπως η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη η οποία δήλωσε: «Δεν ψηφίζω Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ότι θα καταψήφιζαν ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Γιώργος Βλάχος εξήγησε για ποιους λόγους ο πρώην πρωθυπουργός το απορρίπτει κατηγορηματικά: «Σκεφτείτε αύριο μια κυβέρνηση να θέλει να κλείσει ένα εθνικό θέμα όπως η ίδια νομίζει, και ο Καραμανλής που θα διαφωνεί, θα είναι υποχρεωμένος να το υπογράψει. Αυτό ο Κώστας Καραμανλής δεν θα το έκανε ποτέ».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε από την πλευρά του στο Mega: «Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να ψήφιζε ποτέ Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Να επιβραβεύσουμε την οικονομία που άφησε το 2009;».

Άλλα κεντροδεξιά ονόματα έριξε στο τραπέζι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανάμεσα τους και ο συμπατριώτης του Θεσσαλός Γιώργος Σουφλιάς ή εναλλακτικά ο Σταύρος Δήμας.

Στα ονόματα της προεδρολογίας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προσέθεσε και αυτό του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ δημοσιεύματα φέρνουν στο προσκήνιο και το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη.
Εσχάτως, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί το όνομα της βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία διαθέτει εγνωσμένο κύρος στην Ευρώπη και θεωρείται πρόσωπο υπεράνω πολιτικών κομμάτων και διενέξεων το οποίο μπορεί να ψηφιστεί από πολλά κόμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ