Βενιζέλος: Η ευτέλεια των κλακαδόρων δεν έχει σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό και βιάζει τις δημοκρατικές αξίες μας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η ευτέλεια των κλακαδόρων δεν έχει σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό και βιάζει τις δημοκρατικές αξίες μας

Βενιζέλος: Η ευτέλεια των κλακαδόρων δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ευτελείς συμπεριφορές, που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, αλλά και την παράταξη έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

«Μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς αυτά που είπα χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, τον πολιτικό πολιτισμό, μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη και βιάζουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν όταν ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν ανήκουν στην παράταξη.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αυτά τα περιστατικά δεν τον αφορούν προσωπικά, καθώς δεν μετείχε προσωπικά και ιδιωτικά στην εκδήλωση, αλλά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «για να δώσω μήνυμα ενότητας, ευγένειας και συστράτευσης. Επιτελώ καθήκον και στο πλαίσιο αυτού ενεργώ εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής», πρόσθεσε με νόημα.

Στην αρχή της ομιλίας του, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τον Κώστα Σημίτη για την τοποθέτησή του, ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρεου, που είμαι βέβαιος ότι είναι ψυχικά εδώ μαζί μας σήμερα. Δυστυχώς υποχρέωσή του να παραστεί σε σεμινάριο δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά εδώ», είπε, αλλά αργότερα στην ομιλία του άφησε αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό, όταν σημείωσε ότι η χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση. «Κάποιοι που είχαν την ευθύνη των αποφάσεων κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και μετακυλούν την ευθύνη σε αυτούς που σηκώνουν ακόμη το βάρος, νέα ή παραδοσιακά στελέχη», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε και ένα πολύ βαρύ «καρφί» προς τον Γιώργο Παπανδρέου το οποίο

Χωρίς να τον κατονομάσει απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την εμφάνισή του προεκλογικά μαζί με την Μαριλένα Κοππά σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, ενώ, την ίδια περίοδο, φήμες ανέφεραν ότι από το περιβάλλον και από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είχαν ξεκινήσει τηλεφωνήματα για να στηρίξουν πολίτες τη ΔΗΜΑΡ και όχι την ΕΛΙΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε με νόημα «Προχωράμε όλοι μαζί χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς, όσοι πραγματικά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν. Θέτω μόνο έναν όρο. Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα από το παραβάν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ακόμη μια θανατηφόρα αιχμή για τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέροντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη μάχη όπως και ο ίδιος σχολιάζοντας «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», ενώ πρόσθεσε ότι εξαντλεί τα περιθώρια της δικής του ανοχής και αντοχής.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάει ή βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας «Ολοι αυτοί είχαν συγκεκριμένη θέση στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ. Ας μην ξεχνιόμαστε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ