Σιωπηρή παράταση από Τρόικα για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα - iefimerida.gr

Σιωπηρή παράταση από Τρόικα για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκ νέου αντιμέτωπη με την απαίτηση των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα βρέθηκε στο Παρίσι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η γενική γραμματέας Αννα Στρατινάκη φέρονται να κατάφεραν να απέσπασαν ένα είδος παράτασης μέχρι την αξιολόγηση του μέτρου και της αποδοτικότητάς του από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. «Θα αναμένουμε την μελέτη του ILO για να γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση την επόμενη φορά» φέρεται να ήταν η ακριβής τοποθέτηση των Βρούτση και Στρατινάκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα in.gr.

Σημειώνεται ότι η απαίτηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων προέρχεται κυρίως από πλευράς ΔΝΤ.

Κατά τα άλλα, στην τριών ωρών διάρκειας συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των προϋπολογισμών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία πιθανότατα να χρειαστούν έξτρα χρηματοδότηση, αλλά και της αποδοτικότητας των υφιστάμενων ρυθμίσεων για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε εκ νέου την τρόικα πως οι μελέτες για την εκτίμηση κινδύνων του ασφαλιστικού θα είναι έτοιμες τον Οκτώβριο, ενώ οι μελέτες του ΚΕΠΕ για την ενοποίηση ταμείων θα είναι έτοιμες στο προσεχές διάστημα. Αποφασίστηκε δε το θέμα να εξεταστεί υπό το φως των νέων δεδομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ