Ο «Σουλτάνος» της χλιδής -Μετά από το νέο προεδρικό αεροπλάνο, ο Ερντογάν επέλεξε και πολυτελή κατοικία - iefimerida.gr

Ο «Σουλτάνος» της χλιδής -Μετά από το νέο προεδρικό αεροπλάνο, ο Ερντογάν επέλεξε και πολυτελή κατοικία

Ο «Σουλτάνος» της χλιδής -Μετά από το νέο προεδρικό αεροπλάνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στη χλιδή από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας. Μετά από το νέο αεροσκάφος, που προκάλεσε πολλά σχόλια, επέλεξε να μην μείνει στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά προτίμησε μία πολυτελή κατοικία που είναι υπό κατασκευή.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι σχεδιάζει να μετακομίσει, καθώς δεν θα εγκατασταθεί μόνιμα στο μέγαρο το οποίο φιλοξενεί τα τελευταία 91 χρόνια τον αρχηγό του κράτους. Αντί αυτού, προτιμά ένα συγκρότημα το οποίο κατασκευαζόταν αρχικά για τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Θέλω να παραμείνω για ένα διάστημα στο μέγαρο της Τσάνκαγια. Και κατόπιν σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε τα γραφεία στα καινούρια κτίρια», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην επίσημη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Το εν λόγω συγκρότημα, 200.000 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάζεται στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, σε δασώδη περιοχή. Μάλιστα, το τελευταίο στοιχείο είχε προκαλέσει έντονη κριτική από ακτιβιστές, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Παρότι το δικαστήριο διέταξε να σταματήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν.

Η απόφαση του Ερντογάν για την κατοικία του γνωστοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από το σάλο που προκλήθηκε από το νέο προεδρικό αεροσκάφος της Τουρκίας.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με την άφιξη του νέου προεδρικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Το Airbus A330-200 Prestige 90 θέσεων, κόστισε στο τουρκικό κράτος 154 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο εσωτερικό έχει διαμορφωθεί από την αμερικανική εταιρεία Gore Design.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ