Η Εκκλησία αντιδρά στα αποτεφρωτήρια -Ενστάσεις για την καύση των νεκρών - iefimerida.gr

Η Εκκλησία αντιδρά στα αποτεφρωτήρια -Ενστάσεις για την καύση των νεκρών

Η Εκκλησία αντιδρά στα αποτεφρωτήρια -Ενστάσεις για την καύση των νεκρών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετη με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στα ενοριακά κοιμητήρια είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που έχει ενστάσεις για το ποιος πρέπει να παίρνει την απόφαση για την καύση του νεκρού, ενώ θα διερευνήσει αν αυτή η πράξη συμβαδίζει με την παράδοση της Εκκλησίας..

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σκοπεύει να ενημερώσει την Πολιτεία, με επιστολή, για την αντίθεσή της στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στα ενοριακά κοιμητήρια. Παράλληλα, τονίζει ότι η απόφαση για την καύση του νεκρού πρέπει να λαμβάνεται από τον εκπλιπόντα, όσο είναι ακόμη εν ζωή και όχι από τους συγγενείς του.

Επιπλέον, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα απευθύνει ερώτημα στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, σχετικά με το ποιες είναι οι συνέπειες από την καύση των νεκρών και αν η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με την πράξη και την παράδοση της Εκκλησίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ