Δέκα μεγάλα οφέλη του σεξ στην υγεία [λίστα] - iefimerida.gr

Δέκα μεγάλα οφέλη του σεξ στην υγεία [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ερωτική επαφή δεν αποτελεί μόνο έναν τρόπο διασκέδασης και ένα μέσο βελτίωσης της σχέσης ενός ζευγαριού. Αποτελεί και έναν τρόπο που βοηθά στη διατήρηση μιας καλής υγείας. Και δεν είναι μόνο το στρες που μειώνεται και η διάθεση που φτιάχνει. Τα οφέλη στην υγεία από την ερωτική επαφή είναι πολλά, από την βελτίωση της όψης του δέρματος μέχρι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παρακάτω παρουσιάζονται τα 10 πιο σημαντική οφέλη στην υγεία από την ερωτική επαφή.

  • Καλύτερος ύπνος

Ο ύπνος μετά την ερωτική επαφή είναι πιο χαλαρωτικός και αυτό γιατί κατά τη διάρκειά της εκκρίνεται η ουσία οξυτοκίνη που μειώνει τα επίπεδα του πόνου και αυξάνει αυτά των ενδορφινών που βοηθούν στη χαλάρωση.

  • Είναι η καλύτερη γυμναστική

Η ερωτική επαφή ισοδυναμεί με μια πλήρη προπόνηση στο γυμναστήριο. Κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ένας άνθρωπος καίει 150 θερμίδες.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Κάνοντας σεξ δύο φορές την εβδομάδα αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα της ανοσφαιρίνης, ενός αντισώματος που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα κρυολογήματα και τις μολύνσεις.

  • Είναι... ελιξήριο της νεότητας

Οι άνθρωποι που έρχονται τακτικά σε ερωτική επαφή είναι πιο ευτυχισμένοι, πράγμα που τους κάνει να ζουν περισσότερο και να δείχνουν νεότεροι. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση των ενδορφινών και της βιταμίνης D που βοηθούν στην ανασύσταση του δέρματος.

  • Μειώνει το στρες

Πρόσφατη μελέτη Σκοτσέζων επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι ένα μέσο που μειώνει αποτελεσματικά το άγχος και την αρτηριακή πίεση.

  • Βελτιώνει τη γονιμότητα

Η ενεργή σεξουαλική ζωή βοηθά τις γυναίκες να διαμορφώσουν ένα σταθερό έμμηνο κύκλο.

  • Βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών

Το σεξ μειώνει τους κινδύνους των καρδιακών παθήσεων, της εμφάνισης καρκίνου ακόμη και το κοινό κρυολόγημα.

  • Μειώνει τους πόνους

Πολλές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σεξ λειτουργεί και ως... παυσίπονο. Στις γυναίκες έχει βρεθεί ότι βοηθά στον περιορισμό των ημικρανιών, της αρθρίτιδας και των πόνων περιόδου και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του σεξ εκκρίνονται η ορμόνη οξυτοκίνη που αυξάνει το επίπεδο των ενδορφινών.

  • Χαρίζει... ομορφιά

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής παράγονται οιστρογόνοα που κάνουν το δέρμα της γυναίκας πιο απαλό και τα μαλλιά πιο λαμπερά. Επίσης, αυξάνονται τα ποσοστά των φερορμονών κάτι το οποίο κάνει τις γυναίκες αυτόματα πιο όμορφες.

  • Φτιάχνει τη διάθεση

Η οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» είναι μια ορμόνη ζωτικής σημασίας για την ευτυχία του ανθρώπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ