Γερμανικός Τύπος: Στην Ελλάδα τα οικονομικά έχουν... χαλαρή σχέση με την αλήθεια! - iefimerida.gr

Γερμανικός Τύπος: Στην Ελλάδα τα οικονομικά έχουν... χαλαρή σχέση με την αλήθεια!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τι ύψος βρίσκεται το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας; Ποια από τις εκτιμήσεις -επί του θέματος- είναι ορθή; Αυτή της ελληνικής πλευράς ή εκείνη της Τρόικα; Στο ενδιάμεσο θάλλει η καχυποψία.

Το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα αποδεικνύεται από το νεφελώδες τοπίο γύρω από το ακριβές ύψος του δημοσιονομικού κενού, γράφει σε σχόλιό της η Neue Osnabrücker Zeitung με τίτλο: «Η Ελλάδα και το χρέος: Χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων;»: «Το πολύ 900 εκατομμύρια, ακούγεται δειλά από την Αθήνα. Περισσότερα από τα διπλά, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια, υπολογίζει η τρόικα. Ποιoν να πιστέψουμε, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Λογικά, την απάντηση θα πρέπει να την γνωρίζει η Αθήνα. Όμως η καχυποψία απέναντι στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένη, μιας και στα οικονομικά υπάρχει μια, ας το πούμε, χαλαρή σχέση με την αλήθεια. (...)

Εδώ και χρόνια η ΕΕ στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Παρά τις αντιδράσεις όμως οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς. Για πρώτη φορά καταγράφεται μια μικρή ανάπτυξη. Ακόμα και ο τουρισμός, ο οποίος συμβάλλει με περίπου 20% στο ΑΕΠ, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά τώρα χαλάρωση της λιτότητας, ακόμα και κούρεμα. Μακάρι όμως η τρόικα να παραμείνει σταθερή στην πορεία της. Διότι η λιτότητα είναι ο μόνος δρόμος. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεφύγει από την στήριξη των δανειστών της, καταλήγει η εφημερίδα του Osnabrück.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ