Συνάντηση Σαμαρά- Ερντογάν σε ουδέτερο έδαφος: Στην Ουαλία, την Πέμπτη - iefimerida.gr

Συνάντηση Σαμαρά- Ερντογάν σε ουδέτερο έδαφος: Στην Ουαλία, την Πέμπτη

Συνάντηση Σαμαρά- Ερντογάν σε ουδέτερο έδαφος: Στην Ουαλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την ένταση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό και την Ελλάδα, αλλά και η επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει το νέο Πρόεδρο της Τουρκίας σε ουδέτερο έδαφος.

Το ραντεβού ορίστηκε για την Πέμπτη, στο Κάρντιφ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση θα γίνει λίγα 24ωρα μετά από την ένταση που προκάλεσαν τα λεγόμενα του Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Εκεί μίλησε για δύο κράτη, κάλεσε την Ελλάδα να κάνει το καθήκον της για την επίλυση του Κυπριακού, όπως η Τουρκία, ενώ έθεσε το δίλημμα «Ανοίξτε τζαμιά στην Αθήνα και θα ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης». Δηλώσεις, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη συνάντηση ζήτησε ο Ερντογάν, ενώ σε αυτή αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο το Κυπριακό. H τελευταία τους συνάντηση είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο του 2013, οπότε και υπογράφηκαν 25 συμφωνίες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ