Ολες οι αλλαγές στο αντιρατσιστικό -Ο Αθανασίου ικανοποίησε τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Αλλαγές που είχε προαναγγείλει και στην επιτροπή της Βουλής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μόλις ξεκίνησε η συζήτηση του στη Βουλή προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και να ικανοποιήσει τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Έτσι ο κ. Αθανασίου ικανοποίησε το πάγιο αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ορίζοντας ότι πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή δηλαδή των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ.

Ο κ.Αθανασίου ανακοίνωσε ότι πλέον θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όσοι υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Αθανασίου παρέπεμψε σε άλλο νομοσχέδιο.

Απαντώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν σχετική τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η ρύθμιση έχει πολλές παραμέτρους και δεν διευθετείται με μία διάταξη, αλλά θέλει μελέτη, προκειμένου να ενταχθεί στο αστικό δίκαιο.

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών τάσσονται και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ ενώ θετικά τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ