Ολες οι αλλαγές στο αντιρατσιστικό -Ο Αθανασίου ικανοποίησε τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Ολες οι αλλαγές στο αντιρατσιστικό -Ο Αθανασίου ικανοποίησε τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές που είχε προαναγγείλει και στην επιτροπή της Βουλής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μόλις ξεκίνησε η συζήτηση του στη Βουλή προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και να ικανοποιήσει τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Έτσι ο κ. Αθανασίου ικανοποίησε το πάγιο αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ορίζοντας ότι πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή δηλαδή των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ.

Ο κ.Αθανασίου ανακοίνωσε ότι πλέον θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όσοι υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Αθανασίου παρέπεμψε σε άλλο νομοσχέδιο.

Απαντώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν σχετική τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η ρύθμιση έχει πολλές παραμέτρους και δεν διευθετείται με μία διάταξη, αλλά θέλει μελέτη, προκειμένου να ενταχθεί στο αστικό δίκαιο.

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών τάσσονται και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ ενώ θετικά τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ