Απίστευτη οικολογική καταστροφή στο Μεξικό -Βρέθηκαν 48 τόνοι νεκρών ψαριών σε λίμνη [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτη οικολογική καταστροφή στο Μεξικό -Βρέθηκαν 48 τόνοι νεκρών ψαριών σε λίμνη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με οικολογική καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων βρέθηκαν οι Μεξικανοί, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 48 τόνοι νεκρών ψαριών στη λίμνη Καχιτιτλάν.

Η μόλυνση πιθανόν οφείλεται στην κακή διαχείριση των λυμάτων ενός εργοστασίου, κοντά στην πόλη Γκουανταλαχάρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Το φαινόμενο είναι σοβαρό, κατά συνέπεια το αντιμετωπίζουμε και προβλέπουμε ότι θα συνεχίσουμε τις εργασίες για δύο ακόμη ημέρες», δήλωσε η Μαγκνταλένα Ρουίς Μεχία, αρμόδια για το περιβάλλον του κρατιδίου Χαλίσκο.

Αν και η δημαρχία της περιοχής στην οποία βρίσκεται η λίμνη εικάζει ότι μπορεί η οικολογική καταστροφή να συνδέεται με ένα κυκλικό φαινόμενο «εξαιτίας των μεταβολών της θερμοκρασίας και της μείωσης του οξυγόνου», οι αρχές του κρατιδίου αποδίδουν τη μόλυνση σε βιομηχανική αμέλεια. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η τέταρτη φέτος που διαπιστώνεται μαζικός θάνατος ψαριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ